ALBLASSERDAM – Kinderen uit groep 8 van basisschool Het Palet in Alblasserdam hebben de jaarlijkse debatwedstrijd in Landvast gewonnen. Het thema was dit jaar: schone lucht. De kinderen kregen voorafgaand aan het debat een aantal keer les van Corinne Derks van Jeugdpunt. Ze bereidden hun ontwerp voor en kregen les in debatteren. Het ging er in het debat soms pittig aan toe en er werd hier en daar ook flink gebluft.

Burgemeester Paans leidde het debat in goede banen. Na een korte pauze, waarin de jury, bestaande uit: Dorien Zandvliet en Arjan Kraijo zich beraadden, kwam Het Palet als winnaar uit de bus.

Soufiane, Mike, Celeste, Coen en Sven bedachten een filter met algen voor op de uitlaat van alle auto’s, om zo de CO2 uitstoot te verminderen. Zij gaan als prijs met elkaar pizza eten en mogen mogelijk meedoen aan een landelijk debat.

Tekst en foto’s: Karin de Paauw, Het Palet.