KINDERDIJK – Een 78-jarige toerist uit de Verenigde Staten van Amerika is zondag 7 juli 2019 in Kinderdijk overleden na een hartstilstand. De man, die samen met zijn vrouw en landgenoten per cruiseschip op bezoek was in Nederland en de molens wilde bekijken, werd even na 10.30 uur onwel bij de nieuwe brug nabij de Overwaard in Kinderdijk. Omstanders schoten te hulp en belden 112. Diverse politiewagens en twee ambulances kwamen met spoed ter plaatse.

De inzet van de quad van brandweer Hendrik-Ido-Ambacht, die ook was opgeroepen voor eventueel vervoer, werd nog voor de aankomst in Kinderdijk afgezegd.

Na ruim een half uur werd de reanimatie gestaakt. Voor omstanders en vrijwilligers van de Stichting Werelderfgoed Kinderdijk is slachtofferhulp beschikbaar gesteld.

Tijdens de reanimatie was de brug tussen de Overwaard en Nederwaard afgesloten.