ALBLASSERDAM – De inschrijving voor de vlottenrace op woensdag 18 september 2019, tijdens het 29e Havenfestival is geopend. In de komende tijd kunnen maximaal 22 teams inschrijven voor deelname aan de wedstrijd in de haven van Alblasserdam. Nieuw dit jaar is dat, voordat er gepeddeld gaat worden, er eerst een stormbaan genomen moet worden. Het team dat de snelste finisht, wint de Burgemeester Bert Blase Trofee. Verder is er een prijs voor de mooiste outfit.

Inschrijven kan per team via een inschrijfformulier. Een team bestaat uit zes deelnemers, een reservedeelnemer en een coach.

De deelname kost vijftig euro. Dit bedrag krijgen de deelnemers uiteindelijk ook weer terug in de vorm van consumptiebonnen. De inschrijftermijn sluit op 31 augustus 2019. Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar via janhavenfestival@ziggo.nl.