ALBLASSERDAM – Aad en Marina de Leeuw van Weenen uit Alblasserdam vieren deze week dat zij zestig jaar getrouwd zijn. Het echtpaar, wonend aan de Rivierstaete, met uitzicht op de Noord, kreeg woensdagmiddag 3 juli 2019 burgemeester Jaap Paans op felicitatiebezoek.

Eigenaardig
Aad de Leeuw van Weenen (85) en Marina de Leeuw van Weenen – Quist (83) leerden elkaar in 1955 kennen bij de kerk van de Gereformeerde Gemeente aan het Mijnsherenplein in Rotterdam. “Op een gegeven moment zag hij me een keer lopen uit de kerk en toen dacht hij: wat eigenaardig typetje is dat. Maar, hij is er toch ingetrapt,” vertelt mevrouw lachend.

Meiden voor het uitzoeken
“Die kerk had 3500 leden en doopleden. In de kerk zelf pasten zo’n 2 tot 2,5 duizend mensen. De kerk zat elke zondag twee keer vol. Er was een hele galerij met meiden en ik had het voor het uitzoeken,” lacht meneer.

Na 18 jaar een zoon
Na vier jaar verkering gaf het echtpaar elkaar in 1959 het jawoord. Na achttien jaar getrouwd te zijn, kregen Aad en Marina een zoon. Inmiddels hebben zij ook al drie kleinkinderen.

Werk
De Damdorpers hebben in Rotterdam en Papendrecht gewoond en zijn sinds veertien jaar inwoner van Alblasserdam. Meneer was in zijn werkzame leven onder meer voertuigparkbeheerder en mevrouw werkte zo’n achttien jaar bij Boskalis.

Reis
Het diamanten huwelijk is afgelopen zaterdag in Sliedrecht gevierd. Binnenkort hoopt het tweetal een Donaureis te maken.