ALBLASSERDAM – Vera Doejaaren, nu nog directeur van basisschool Het Palet in Alblasserdam, wordt met ingang van het nieuwe schooljaar eindverantwoordelijk directeur van de scholen Het Palet en ’t Nokkenwiel. Lonneke van den Anker (rechts op de foto) en Josien Peelen (links op de foto) worden adjunct-locatiedirecteur, beiden voor drie dagen in de week. Lonneke voor ’t Nokkenwiel en Josien voor Het Palet.

Vera
Vera is inmiddels al ruim 12 jaar schooldirecteur van Het Palet en een vertrouwd gezicht in Alblasserdam.

Lonneke
Lonneke heeft ruime ervaring in het onderwijs en is nu leerkracht van groep 6 op het Boerenpad. Afgelopen schooljaar behaalde zij haar diploma schoolleider. Volgend jaar blijft zij voor twee dagen groepsleerkracht.

Josien
Josien komt uit het bedrijfsleven en heeft gekozen voor het onderwijs. De afgelopen jaren deed zij ervaring op via stages en door het volgen van de schoolleidersopleiding, die zij binnenkort afrondt. Dit schooljaar heeft zij het hele jaar gewerkt op Het Palet.

Een oplossing
“Met Vera, Josien en Lonneke kiezen we voor een combinatie van ervaring, talent en voor vertrouwde gezichten. Dit is een oplossing voor de komende jaren”, zegt Aat van Genderen, bestuurder van de stichting voor de openbare basisscholen in Alblasserdam. “Mooi dat we de nieuwe schoolleiders al in eigen huis hadden, we kunnen ze nu deze kans geven om de scholen te laten groeien.”

Foto: Peter Lodder Fotografie.