ALBLASSERDAM – In de concertreeks “Soli in the city” heeft het fanfare-orkest van muziekvereniging  Soli Deo Gloria op zaterdagavond 29 juni een concert gegeven in het amfitheater op de Dam in Alblasserdam. Met een gevoelstemperatuur van rond de 34 graden en een nog dapper schijnende zon was het voor het publiek bijna onmogelijk om plaats te nemen op de trappen van het amfitheater.

Onder de parasols van de nabijgelegen horeca was het wel goed toeven en kon het publiek luisteren naar het orkest wat zich door de warmte niet liet weerhouden van het spelen van een repertoire met lichte muziek waarbij de diverse instrumentgroepen aan bod kwamen om een solo te spelen. In het kader van “Soli Soleert” werd het een geslaagd concert.

Eerder die dag was Soli al aanwezig op de markt van de winkeliersvereniging Dam/Plantageweg. De vereniging maakte gebruik van het aanbod van de winkeliersvereniging om een promotiekraam te bemannen. Met de ludieke actie “blaas een toon op een instrument en ontvang een gratis suikerspin” wist Soli de nodige aandacht te vestigen op de kraam waar mensen gezellig even bleven ‘plakken’.

Nog een concert
In de concertreeks “Soli in the city”, zal De Melody Percussion Band van Soli Deo Gloria zaterdag 6 juli 2019 vanaf 14.00 uur optreden in het Amfitheater van Alblasserdam. Dit openlucht theater bevindt zich op de Dam nabij de voormalige sluis.

Onder leiding van dirigent Theo Vet mag het publiek een gezellige middag met lichte muziek in de sfeervolle ambiance van het centrum van Alblasserdam verwachten.  De Melody Percussion Band is de slagwerk formatie van de vereniging die bestaat uit zowel gestemd als ongestemde slagwerkinstrumenten.

120 jaar
Ook zal die middag de jeugdslagwerkformatie SoliD onder leiding van Bert Slingerland acte de préséance geven. “Soli in the city” is de aftrap van het jubileumjaar van de vereniging. Op 24 juni bestond de vereniging precies 120 jaar.

Weer
Bij slechte weersomstandigheden zullen de concerten verplaatst worden naar Landvast, informatie hierover wordt via de sociale media en website van de vereniging bekend gemaakt.  www.sdgalblasserdam.nl