ALBLASSERDAM – 53 kinderen tussen de zeven en elf jaar oud hebben in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 juni 2019 in een tent in recreatiegebied het Lammetjeswiel in Alblasserdam geslapen. De natuur-bso van kinderopvang Wasko en Scouting Alblasserdam organiseerden deze avontuurlijke nacht. Het nachtje kamperen startte op vrijdag om 18.00 uur en duurde tot zaterdag 12.00 uur.

Tijdens hun kampeeravontuur sliepen de kinderen in twee grote legertenten. Voordat het bedtijd was, konden ze zich vermaken met onder meer een spannend bosspel en het roosteren van marshmallows.

Ongelofelijk hard genoten
“We hebben ongelofelijk hard genoten met z’n allen. We willen alle kinderen bedanken voor hun gezelligheid en heerlijke enthousiasme. Superleuk dat jullie er waren! Wat ons betreft doen we dit nog eens,” zo laat de organisatie weten.

Bierflesje
Terwijl de kinderen lagen te slapen, was er overlast van groepen jongeren. De kamperende kinderen hebben, voor zover bekend, niets meegekregen van de politie-inzet en de ruzie.

‘Natuurlijk Alblasserdam’
Het nachtje kamperen maakte deel uit van het project ‘Natuurlijk Alblasserdam’, waarbij verschillende stichtingen en verenigingen samenwerken om kinderen meer buiten te laten spelen en de natuur te laten beleven.