ALBLASSERDAM – Op de Brug over de Noord bij Alblasserdam (N915) zijn zaterdagmiddag 29 juni 2019 twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. Wat er precies misging, gaan de verzekeringen uitzoeken. De verklaringen lopen hierover namelijk uiteen. Vast staat dat de bestuurder uit Hardinxveld wilde keren, omdat de brug openstond. Hij wilde via de Noordtunnel zijn weg vervolgen. Op het moment van keren werd hij van de zijkant geramd door een automobilist uit Zoetermeer.

Een getuige meldde dat de man uit Zoetermeer ook wilde keren en dat hij dit met een te hoge snelheid deed, waardoor hij tegen de andere auto botste. De bestuurder zelf vertelde dat de man uit Hardinxveld ineens hard remde en keerde en dat hij de auto daardoor niet meer kon ontwijken. De verzekeringen zullen uit gaan zoeken wat er nu precies is gebeurd.

Beide bestuurders bleven ongedeerd. Hun auto’s raakten dusdanig beschadigd, dat deze door een bergingsbedrijf van de weg gehaald moesten worden.

Eerder deze maand botste er ook al een bus tegen een kerende auto op de brug. Ook toen werd er gekeerd omdat de brug openstond.

Op de weg zijn ook nog een iPhonehoesje en een gevarendriehoek aangetroffen die vermoedelijk afkomstig zijn van passanten die hulp boden na het ongeval. Bent u het hoesje of de driehoek kwijt? Neem dan even contact op met Alblasserdamsnieuws.nl.