ALBLASSERDAM – Bij het bedrijf Metalura aan de Van Hennaertweg in Alblasserdam heeft vrijdagmiddag 28 juni 2019 een deel van het plafond gebrand. De brand ontstond rond 13.20 uur na kortsluiting in een TL-armatuur aan het plafond. Door de warmte begon ook een deel van de isolatie tussen het plafond en het dak te smeulen. Het pand werd ontruim en de brandweer en de politie kwamen met diverse voertuigen ter plaatse.

Met behulp van de Papendrechtse hoogwerker gingen de brandweerlieden naar het dak. Daar werd een gat in de dakbedekking gemaakt, om zodoende bij het piepschuim tussen het dak en het plafond uit te komen. Na ongeveer een uur was de brand onder controle en vertrokken de brandweerlieden weer naar de kazerne.

De Omgevingsdienst ZHZ is ter plaatse geweest voor inspectie en de verzekering is in kennis gesteld voor de afhandeling van de schade. Om verdere schade te voorkomen, zal het dak zo snel mogelijk weer gerepareerd worden.

Het personeel dat in het pand aanwezig was, is ongedeerd gebleven en mag inmiddels weer naar binnen.