ALBLASSERDAM – Feest in huize Boon aan de Van Eesterensingel in Alblasserdam. Daar vieren Nico Boon (75) en Ilse Boon – Suiker (74) deze week dat zij vijftig jaar met elkaar getrouwd zijn. Burgemeester Jaap Paans bracht donderdag 27 juni 2019 een bezoek aan het gouden echtpaar. Als cadeau namens het gemeentebestuur kregen de twee een bos bloemen en felicitaties.

Nico Boon is bij voetballend Alblasserdam een bekende. Hij is al tientallen jaren actief bij voetbalvereniging Alblasserdam en is ook momenteel nog actief als elftalleider bij de senioren. ‘

Het jubilerende echtpaar leerde elkaar kennen in Alblasserdam. “We kwamen elkaar tegen op de MULO in Alblasserdam,” vertelt mevrouw. Meneer vult aan: “Toen hadden we nog niets hoor. Dat kwam pas later toen we elkaar bij het dansen bij Van Krimpen weer tegenkwamen.”

Nico en Ilse trouwden in Alblasserdam en wonen daar nog steeds naar tevredenheid. Het tweetal heeft twee kinderen. Nico was 41 jaar, tot aan zijn VUT, actief bij de Belastingdienst in Rotterdam. Hij begon daar als aspirant-schrijver. Later ging hij ‘de straat op’. Nico: “Ik werd belastingdeurwaarder. Daar heb ik het zo naar mijn zin gehad, dat als ze me zouden bellen, ik maandag zo weer aan de slag zou gaan.” Na zijn VUT bleek al snel dat de Damdorper niet stil kon zitten en weer aan het werk wilde. Hij ging aan de slag voor het Waterschap en deed daar tot zijn 65e de incasso’s. Momenteel is hij nog werkzaam bij Volvo in Dordrecht. Mevrouw zorgde in al die jaren voor het huishouden. Daarnaast was zij mantelzorger voor haar (schoon) ouders.

Het gouden jubileum wordt binnenkort met familie, buren en bekenden gevierd met een etentje.