OUD-ALBLAS – Met een speciale benefietavond is woensdagavond 26 juni 2019 ruim 13.000 euro opgehaald om de laatste wensen van Amanda den Buitelaar in vervulling te laten gaan. De 27-jarige Amanda, tot voor kort woonachtig in Oud-Alblas en inmiddels Papendrechter, heeft voor de tweede keer te horen gekregen dat zij kanker heeft. Ditmaal is er geen mogelijkheid meer tot genezing en haar levensverwachting is nog maximaal één jaar.

Uitgezaaid
Om de laatste wensen van Amanda in vervulling te laten gaan, hebben vriendinnen van haar de stichting By Amanda opgericht. Eén van die vriendinnen is Tirza Voorsluijs. Zij vertelt: “Ongeveer 3 jaar geleden heb ik mijn beste vriendin Amanda leren kennen. Kort voordat zij op haar 23e borstkanker kreeg. In deze periode zijn wij samen met 2 andere meiden een hechte vriendinnengroep geworden. Na 8 maanden chemotherapie en een dubbele amputatie werd zij schoon verklaard. Nu, op 27 jarige leeftijd, is de kanker terug en uitgezaaid. Deze keer is er geen mogelijkheid om te genezen. Naar verwachting heeft zij nog 9 maanden tot een jaar.”

Stichting
Thirza vervolgt: “Samen met een vriendin heb ik de stichting ByAmanda opgericht. Het doel van de stichting is haar financieel helpen bij het realiseren van haar laatste levenswensen zodat ze nog zorgeloos kan genieten van de laatste tijd die ze heeft.”

Veiling
Een van de manieren waarop zij geld in wilden zamelen, was het organiseren van een benefietavond die plaatsvond op woensdagavond 26 juni in theater de Stoep in Spijkenisse. Tijdens deze avond traden verschillende artiesten optreden. Ook was het mogelijk om loten te kopen waarmee leuke prijzen gewonnen konden worden. Vanaf zaterdag 29 juni zal er ook een veiling online gaan waar de volgende de volgende items geveild gaan worden:

–          Airsoft / paintball arrangement voor 10 personen

–          Zwemclinic van de Inge de Bruyn

–          Nieuw Feyenoord uitshirt met handtekening van van Bronckorst

–          Bootcamptraining voor 10 tot 20 personen

–          2 Maasseats + diner tijdens de openingswedstrijd van Feyenoord

–          Maatshirt t.w.v. 159 euro

–          Radiografisch bestuurbare BMW

–          Lunch voor 4 personen t.w.v. 200 euro

–          Diner voor 4 personen t.w.v. 320 euro


Bedankt uit het diepst van mijn hart!

Amanda liet na de benefietavond weten, heel dankbaar te zijn. Amanda: “Ik wil zo veel zeggen, maar ik kan niet verwoord krijgen hoe bijzonder deze avond was. Ik kom er nog uitgebreid op terug (uiteraard) maar voor nu hou ik het hierbij. Pluk het leven! Ik heb niet de tijd gehad om iedereen persoonlijk te spreken. De opkomst was enorm. De hele avond was ver boven verwachting. Ik ben enorm geëmotioneerd en geraakt door alle mooie woorden en acts. En de liefde die ik heb gevoeld. En dagelijks voel. De giften die zijn gedaan.. een totaal bedrag wat echt abnormaal is! Ik ben leeg maar heb tegelijkertijd weer zoveel energie en inspiratie opgedaan. Dit kan niet het einde zijn. Dit mag niet. En ik ga er dan ook alles aan doen. Ik vertrouw op mijn eigen kracht. En die is er! En zal ik nooit los laten. Bedankt uit het diepst van mijn hart!”

Doneer
Meer informatie over de veiling is te vinden op www.stichtingbyamanda.nl. Verder is het via deze website mogelijk om geld te doneren. “Wil jij haar hierbij helpen? Doneer dan een bedrag, alles is welkom! De stichting blijft open voor donaties. Groot of klein”

Foto’s via Tirza Voorsluijs, Amanda den Buitelaar en ByAmanda.