ALBLASSERDAM – Jeugd-Punt organiseert donderdag 27 juni 2019 weer het grote basisscholendebat in de grote zaal van cultureel centrum Landvast in Alblasserdam. ‘De Bat’ start 19.00 uur en duurt tot 21.00 uur. Onder de naam ‘De Bat’ debatteren kinderen van groep 8 van de Beukelmanschool, Het Palet, De Schalm, ‘t Nokkewiel Boerenpad en ‘t Nokkewiel Maasplein over het voor Alblasserdam actuele onderwerp ‘schone lucht’.

De kinderen hebben in de aanloop debatlessen gehad en hebben ideeën bedacht en uitgewerkt hoe zij denken de luchtkwaliteit te verbeteren. Elke school presenteert deze ideeën waarna er een debat over gevoerd zal worden. Burgemeester Jaap Paans is debatleider. De jury die bestaat uit de wethouders Dorien Zandvliet, Arjan Kraijo en Peter Verheij. Iedereen is welkom om het debat te komen aanschouwen.