ALBLASSERDAM – Op het terrein van de IJsclub aan het Kortland in Alblasserdam en bij het aangrenzende bos wordt zaterdag 13 juli 2019 voor de tweede keer een modder –en obstakelrun gehouden. Kaarten voor het evenement zijn vanaf heden te koop. Er is plaats voor 600 deelnemers. De Young Lions Run is een obstakelloop van drie kilometer lang met minimaal vijftien obstakels die over het weiland en door het bos rondom de ijsbaan in Alblasserdam gaat. Het evenement, dat in 2018 voor het eerst werd gehouden, staat dit jaar volledig in het teken van ‘het familiegevoel’.

Medaille
Onlangs staken de organisatoren Patrick Kwakernaak, Gerard Schoonewil en Steve Peeters de koppen weer bij elkaar en hakten de knoop door: er komt een tweede editie van het evenement. De organisatoren vertellen: “Het is de bedoeling dat kinderen vanaf vijf jaar de run door middel van samenwerken met hun ouders, grootouders, broers of zussen zullen moeten voltooien. Team-effort is daarbij de sleutel tot succes. Bij de finish wacht een lekkere versnapering en een mooie welverdiende medaille.”

Ook geschikt voor beginnende loper
De organisatoren vervolgen: “Ook is het evenement uiterst geschikt voor de beginnende loper om kennis te maken met de obstakelrunsport. Door de korte afstand en in samenhang met de toegankelijke obstakels is het een leuke opstap naar de grotere en zwaardere runs in Nederland. Voor de ‘diehards’ is er de mogelijkheid om het  parcours meerdere keren achter elkaar af te leggen.”

Waarom organiseert OCRevents de Young Lions Run?
De organisatie van de Young Lions Run is in handen van OCRevents. Over de motivatie om het evenement te organiseren, vertellen de organisatoren: “Het is al bekend dat zowel ouders als kinderen te weinig sporten in Nederland. En de papa’s en mama’s sporten dan ook nog eens minder dan de kinderen. Eh… tijd om daar wat aan te gaan doen. Want samen sporten heeft een paar leuke voordelen:

  1. Quality-time met je kids staat natuurlijk op de eerste plaats. Gezellig samen iets doen zorgt ervoor dat jullie uit gaan kijken naar het uitje. Een betere motivatie heb je niet nodig toch?
  2. Heel efficiënt, want je combineert nu de gezellige tijd samen met sporten.
  3. Je geeft een mooi voorbeeld aan de kinderen. Want als jij lekker sportief bezig bent en dit laat zien, gaan ze vanzelf wel meedoen.
  4. Als ouder weer even kind zijn! Weg van de grote-mensen-wereld en weer lekker door de modder kruipen, klimmen en klauteren!

Kortom een leuk evenement om samen als gezin te ervaren en niet te missen. Ook is er natuurlijk de mogelijkheid om na of voor de run een lekker hamburgertje en/of drankje te halen in het gebied bij de start en finish. Als je nieuwsgierig bent maar geen zin hebt om hard te lopen kan je ook een kijkje komen nemen of een hapje/drankje komen doen. Tot 13 juli!”

Tickets
De tickets zijn vanaf nu te bestellen op www.ocrevents.nl. Daar is ook nog meer informatie te vinden over de obstakelrun.

Foto’s: archief 2018 / Peter Stam.