ALBLASSERDAM – Het echtpaar Ahmetoglou uit de Van Oldenbarneveltstraat in Alblasserdam is vijftig jaar getrouwd. Burgemeester Jaap Paans ging maandag 24 juni 2019 op felicitatiebezoek en overhandigde namens het gemeentebestuur een bos bloemen. De 77-jarige Nurettin kwam in 1969 vanuit de Griekse regio West-Thracië naar Nederland om aan de slag te gaan bij kabelfabriek Nedstaal. Zijn vrouw Hayriye (67) kwam een jaar later naar Nederland.

Het echtpaar kreeg in 1983 een tweeling; twee zoons.

En hoewel Nurettin en Hayriye de Griekse nationaliteit hebben, zijn zij van origine Turks en spreken zij (behalve Grieks en Nederlands) de Turkse taal. West-Thracië hoorde tot 1912 tot het Ottomaanse rijk. Inmiddels is het een Griekse regio. Het echtpaar gaat nog regelmatig terug naar hun geboortegrond.