ALBLASSERDAM – Meer dan 1100 genodigden hebben dinsdag 18 juni 2019 een bezoek gebracht aan de Alblasserdamse haringparty. Het evenement, dat werd gehouden op het terrein van Bon Bon Partyservice op het industrieterrein, was bedoeld voor ondernemers uit de Drechtsteden. Organisatoren Bon Bon party service, MAAT, Rabobank IJsselmonde-Drechtsteden en Dataplace hadden de haringparty dit jaar verpakt in een Hollands thema. Zo was er een Delftsblauw-levend-standbeeld bij de entree en waren er live-optredens van een Nederlandstalige zanger. Op uitnodiging van Bon Bon party service was ook Stichting Embrace Life aanwezig om te fondswerven. De stichting wil dat de hennep een normale behandeloptie is in de spreekkamer van de arts.

Ook dit jaar waren alle beschikbare uitnodigingen voor de feestelijke bijeenkomst razendsnel verzilverd. De haringparty is van origine bedoeld voor relaties van de organisatoren. Desondanks zijn de laatste jaren ook businessclubs uit de regio uitgenodigd om hun leden aan te melden. Door de overweldigende belangstelling kon de organisatie niet alle aanvragen vanuit deze clubs in een uitnodiging omzetten. Het aantal toegangskaarten is gemaximaliseerd vanwege de beschikbare ruimte en veiligheidsvoorschriften.

Er werd gegeten, gedronken en ontspannen genetwerkt.

Cannabis
Op uitnodiging van Marcel Baanen van Bon Bon Partyservice kwam de stichting Embrace Life naar Alblasserdam. Embrace Life is een stichting die ervoor wil zorgen dat cannabis een normale behandeloptie is in de spreekkamer van de arts. En in een adequaat en betaalbaar assortiment beschikbaar is in de apotheken. ‘Bon Bon onderschrijft hun missie,’ vertelt Marcel Baanen. “We wilden hen daarom graag de kans geven te fondswerven tijdens de haringparty.” De stichting verkocht Jolly’ armbandjes en presenteerde een water- en wijnactie waarop gasten konden inschrijven.

Foto’s: Plein Couleur.