ALBLASSERDAM – De wandelaars van de Alblasserdamse avondvierdaagse hebben dinsdag 18 juni 2019 hun tweede wandeling gemaakt door het Damdorp. De tocht voerde voor de wandelaars van de vijf kilometertocht en de tien kilometertocht onder meer door winkelcentrum Makado. In verband met de warmte werd er op basis van het hitteprotocol flesjes water uitgedeeld aan de 10 kilometerwandelaars. Dit gebeurde bij de brandweerkazerne.

Woensdag en donderdag is er kans op buien. De organisatie beslist om 16.00 uur, samen met de gemeente en de EHBO of er maatregelen nodig zijn. “Vooraf gaan we niets speculeren. We proberen in ieder geval altijd te lopen,” aldus David van Kwawegen van de organisatie. Beslissingen worden gedeeld via sociale media en Alblasserdamsnieuws.nl.

Dit jaar doen er een recordaantal wandelaars mee. 1348 om precies te zien. Volgend jaar bestaat de avondvierdaagse twintig jaar. Daar wordt feestelijk bij stilgestaan. Er is alvast een nieuwe website in aanbouw en er wordt een nieuw logo ontworpen.

De avondvierdaagse wordt donderdag afgesloten met een defilé vanaf sportpark Molenzicht. De start en finish zijn de hele week op het Scheldeplein. Normaal was dit op het Raadhuisplein, maar daar vinden nu werkzaamheden plaats in verband met de restauratie van het gemeentehuis.

Donderdag 20 juni is de laatste wandelavond van de Alblasserdamse Avondvierdaagse. Traditiegetrouw wordt deze laatste avond besloten met een defilé. Het defilé start om omstreeks 19.30 uur vanaf sportpark Molenzicht en zal via de van Hogendorpweg, Blokweerweg, Parallelweg, Weverstraat, van Eesterensingel, Blokweerweg, van Hogendorpweg en Maasstraat naar het Scheldeplein leiden. Tijdens het defilé zullen de eerder genoemde straten afgesloten worden voor ALLE verkeer met uitzondering van voetgangers en hulpdiensten. Om het defilé zo veilig mogelijk te laten verlopen, wordt een ieder dringend verzocht de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. Belangstellenden worden verzocht een plekje langs de eerder genoemde route in te nemen, voor hen is het namelijk niet toegestaan om zich tijdens het verzamelen van de wandelaars op sportpark Molenzicht te begeven.