ALBLASSERDAM – Kinderen van 7 t/m 11 jaar uit Alblasserdam kunnen in de nacht van vrijdag 28 op zaterdag 29 juni een nachtje kamperen in recreatiegebied het Lammetjeswiel. De natuur-bso van kinderopvang Wasko en Scouting Alblasserdam organiseren deze avontuurlijke nacht en beloven de kinderen ‘geweldige jeugdherinneringen’. Het nachtje kamperen start op vrijdag om 18.00 uur en duurt tot zaterdag 12.00 uur. Tijdens hun kampeeravontuur slapen de kinderen in twee grote legertenten. Voordat het bedtijd is, kunnen ze zich vermaken met onder meer een spannend bosspel en het roosteren van marshmallows. De volgende ochtend staat een heerlijk ontbijt klaar, grotendeels gesponsord door Albert Heijn. Ook is er een leuk ochtendprogramma.

,,Kamperen is fantastisch! De vrijheid, de spanning, het buitenleven. Een ervaring die we ieder kind gunnen en die geweldige jeugdherinneringen oplevert”, aldus Jolanda Huigen namens de organiserende partijen. Deelname kost 5 euro. Kinderen uit gezinnen die gebruik maken van de Voedselbank zijn ook welkom. Voor de financiële bijdrage en benodigde spullen voor deze kinderen is een oplossing bedacht. ,,Wij willen graag dat ieder kind in Alblasserdam de kans krijgt om te ervaren hoe fantastisch kamperen kan zijn. Gebrek aan materialen of financiële middelen zou hierbij geen belemmering mogen zijn”, zegt Jolanda Huigen.

‘Natuurlijk Alblasserdam’
Het nachtje kamperen maakt deel uit van het project ‘Natuurlijk Alblasserdam’, waarbij verschillende stichtingen en verenigingen samenwerken om kinderen meer buiten te laten spelen en de natuur te laten beleven. Kinderen kunnen zich opgeven via de website van het abc-team: www.abcalblasserdam.nl, onder de zoekterm ‘kamperen’. Inschrijven kan nog tot uiterlijk 22 juni.