ALBLASSERDAM – Deze maand is voor elke film die draait in de bioscoop van Landvast in Alblasserdam een filmpje te zien met werknemers van zorgorganisatie Wooncadans in de hoofdrol. In de afgelopen maanden zijn in winkelcentrum Makado in Alblasserdam filmopnames gemaakt voor commercials voor winkeliers, met als doel om bij de lokale middenstand letterlijk binnen te kijken. Om op deze manier diensten en producten te ontdekken die bij het grotere publiek soms nog onbekend zijn. Onlangs was zorgorganisatie Wooncadans aan de beurt.

Wooncadans heeft bij het winkelcentrum de winkel Cado & Zo. Daar werken diverse mensen met een verstandelijke dan wel lichamelijke beperking. “Er is een paar uur bij ons gefilmd. Vooraf hadden we al goed geoefend op de interviewvragen die wij met elkaar hadden verzonnen. Voor sommige deelnemers was het heel spannend. Maar we zijn echt heel fijn begeleid bij het filmen. Nu alles af is, is iedereen heel erg trots,” vertelt activiteitenbegeleidster Krista.

Afgelopen week kregen twintig bewoners en werknemers van Wooncadans het resultaat voor het eerst te zien op het grote bioscoopscherm in Landvast. Er werd een lange versie en een korte versie getoond. De lange versie is online te zien en de korte versie is de commercial die je in de bioscoop krijgt te zien. Allen waren zeer tevreden met het resultaat en er kwam dan ook spontaan een applaus.

Na de commercial, die de komende maand voor iedere film getoond wordt, ging de film Huisdierengeheimen 2 van start. Deze film werd aangeboden door Landvast, met in de pauze nog een lekkernij.

Begeleidster Krista vertelt: “We zijn hier erg vereerd mee. Ontzettend leuk dat het Makado het op deze manier heeft georganiseerd voor onze deelnemers met de medewerking van Landvast. Ze hebben het allemaal erg goed gedaan en we zijn heel trots.”

Binnen zorgorganisatie WoonCadans zijn er 4 dagbestedingsteams voor mensen met een beperking. Winkel Cado&Zo, houtbewerkingsgroep Het Atelier, klusteam Tot uw dienst en het Horecateam / de bakgroep die taarten en hapjes maakt.

De lange versie van de commercial van Cado & Zo is hieronder te zien.

Makado Stor(i)e Cado & Zo from MAKADO on Vimeo.