ALBLASSERDAM – De buitenspeeldag die deze week op diverse locaties in Alblasserdam gehouden zou worden, is op het laatste moment verplaatst naar sporthal Blokweer. Aanleiding hiervoor was het regenachtige weer. Zowel de abc-buitendag als de activiteiten van speeltuinvereniging Kinderdijk vonden woensdagmiddag tussen 14:00 en 16:00 plaats in de sporthal. Een aantal vrijwilligers had er aanvankelijk niet veel vertrouwen in. “Ik dacht: daar komt niemand meer op af, want hoe bereiken we zo snel nog al die mensen? Ik was even bang dat we hier met meer vrijwilligers dan kinderen zouden staan. Ik heb duidelijk de kracht van de media onderschat,” vertelde één van de begeleidsters.

In het totaal kwamen er zo’n 300 kinderen naar de sporthal en daarmee werden de activiteiten die georganiseerd werden, wat de organisatie betreft, alsnog een groot succes. Alle basisschoolkinderen waren welkom om mee te komen spelen bij Blokweer. De entree was gratis.

Buiten konden de kinderen een rondrit maken met een paard en wagen. Rond 16.30 uur werd de laatste rit gemaakt.

Foto’s: Peter Stam.