ALBLASSERDAM – Zaterdagavond 15 juni organiseert christelijk Kinderkoor Samuël! een Israël Koor- en Zangavond in de Grote Kerk aan het Cortgene 8 in Alblasserdam. Deze avond is ten bate van het Shaare Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem.  De koor- en samenzangavond begint om 19:30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. De entree is gratis. De collecte die wordt gehouden is geheel bestemd voor de kinderafdeling van het Shaare Zedek Ziekenhuis. De medewerkenden van deze avond zijn het christelijk Mannenkoor Con Forza en Jong Forza onder leiding van Willem Nijhof.

Het mannenkoor uit Woerden vierde vorig jaar haar 25-jarig jubileum. Binnen Con Forza hebben jonge mannen een speciale plaats: Jong Forza. Zij verzorgen zelf hun bijzonder optreden.

Samen met christelijk Kinderkoor Samuël! onder leiding van Arie van der Vlist en solisten worden zij begeleid door Lennart Knops op het orgel en de piano, Lennert Knops met de trompet, Maurice van Dijk met de cello, Csaba Erdös met de dwarsfluit en Lianne Laurens met bazuingeklank. De meditatie wordt verzorgd door dominee K.J. Kaptein.