KINDERDIJK – Door de hevige regenval is er woensdag 12 juni 2019 wateroverlast ontstaan in Kinderdijk. Bij minstens drie woningen aan de Veerdam stroomde het water naar binnen. Hierdoor is schade aan de huizen ontstaan. Omdat het Waterschap de hoeveelheid water in Kinderdijk niet meer aankon, werd de brandweer opgeroepen. Die kwam met vijf voertuigen en groot materieel ter plaatse.

Er werden twee pompen geplaatst, waarmee enkele duizenden liters water per minuut werden weggepompt. Het water achter de Beatrixweg werd in de rivier gepompt en het water bij de Veerdam werd via de Molenstraat in de boezem gepompt.

Op de Molenstraat werd een constructie op de weg gemaakt, waardoor het verkeer over de grote brandslang kon rijden. Politieagenten leidden het verkeer in goede banen.

In de afgelopen jaren is er al vaker wateroverlast rondom de Veerdam geweest. Diverse keren kwam de brandweer in actie om het overtollige water af te voeren.