ALBLASSERDAM – Een lijnbus is woensdagavond 12 juni 2019 tegen een kerende auto op de Brug over de Noord bij Alblasserdam gebotst. De brug ging aan het begin van de avond open voor een schip. Een automobilist wilde keren, om via de tunnel alsnog aan de overkant van de rivier de Noord te komen. Op dat moment kwam er echter via de busbaan een lijnbus aangereden. De bus botste tegen de zijkant van de kerende auto. De zijairbag klapte uit en er ontstond flinke blik –en glasschade aan de voertuigen.

Niemand raakte gewond. Voor de reizigers uit de bus kwam een andere bus, zodat er weinig vertraging was. De betrokken voertuigen zijn, nadat het wegdek van de N915 Grote Beer schoongemaakt was, doorgereden naar de carpoolplaats. Daar is de schade verder afgehandeld. De beschadigde auto is door een bergingsbedrijf meegenomen. De bus is naar de garage op het Nieuwland Parc gebracht.