ALBLASSERDAM – Woensdag 12 juni 2019 gaat in cultureel centrum Landvast in Alblasserdam de kaartverkoop van start voor Jeugdland 2019. De 53e editie van de populaire vakantie-activiteitenweek voor kinderen van zes tot en met twaalf jaar vindt plaats van maandag 26 tot en met vrijdag 30 augustus 2019. Het thema is dit jaar ‘circus’. Wie vanaf 12 juni de toegangskaarten in de voorverkoop aanschaft bij Landvast, ontvangt een gratis snoepkaart.

Vierdagen- of dagkaarten van maandag tot en met donderdag zijn ook tijdens Jeugdland 2019 in de kassatent buiten bij Landvast te verkrijgen. De kaarten voor de vrijdag zijn exclusief te verkrijgen aan de kassa van Sportcentrum Blokweer.

Zelf kleding maken
Tijdens Jeugdland Alblasserdam kan er geknutseld worden, maar is er ook aandacht voor fun-educatie, sport en spel, kunst en cultuur. Nieuw dit jaar is dat er in de handwerkzaal iedere dag iets nieuws gemaakt kan worden. Zo kunnen kinderen kleding voor zichzelf of voor een pop maken. Verder is het mogelijk om een knuffel of tas te maken.

Gamen
Verder kan er gegamed worden in de bioscoopzaal. Dit jaar komt daar een spectaculaire Virtual Reality ervaring bij. “Naast de muzieklessen die al jaren gegeven worden, voegen we dit jaar ook nog een djembe-workshop aan het muzikale programma toe en natuurlijk mag de DJ workshop ook dit jaar niet ontbreken,” zo laat de organisatie weten.

Timmertent
“In samenwerking met het Da Vinci college gaan wij ook aan de slag met robot-achtige technieken. We hebben een schaakmeester te gast. Tijdens de beroependag op donderdag kan je natuurlijk weer meedoen met de brandweer en een kraan besturen. De timmertent zoals wij die al jaren kennen komt ook in zijn volle glorie weer terug in het programma. Dankzij een betrokken nieuwe sponsor, onze trouwe bestaande sponsors en de samenwerking met een lokale stichting kan iedereen ook dit jaar weer naar hartenlust zagen, timmeren en verven en met een nieuwe ervaring, iets moois en blijvends thuis komen, ” vertelt Jeugdland-voorzitter Cynthia Prins.

Vrijdag
De vrijdagactiviteiten gaan dit jaar weer plaats vinden in Sportcentrum Blokweer en de organisatie is handen van A-Kidz.

Stichting Leergeld
SNS Jeugdland Alblasserdam werkt samen met Stichting Leergeld. Mocht een gezin niet voldoende financiële middelen hebben voor de entree dan kunnen zij zich richten tot Stichting Leergeld voor een (volledige) bijdrage in de entreekosten.

Vrijwilligers en stagiaires
Tot slot kan Jeugdland nog steeds vrijwilligers en stagiaires gebruiken. “Als iedere (groot) ouder een ochtendje of middag komt helpen, dat is maximaal 2,5 uur, kunnen we alle geplande activiteiten ook vol inzetten.  Aanmelden kan nu al op de website van Jeugdland,” aldus voorzitter Prins.