ALBLASSERDAM – Op het Scheldeplein in Alblasserdam wordt zaterdag 15 juni 2019 een grote markt gehouden. De markt, die om 09.00 uur start en om 15.00 uur is afgelopen, wordt georganiseerd door de Ichthuskerk in samenwerking met de winkeliers en marktlieden van het Scheldeplein. Er zijn tweedehands spullen, nieuwe producten en etenswaren te koop. Verder is er een springkussen, kan er een rondje op een paard worden gereden en wordt er geschminkt. Daarnaast is er een boekenmarkt, een talentenveiling die om 10.30 uur start en een rad van avontuur.

De groot deel van de opbrengst van de markt is bestemd voor een jongerenreis naar Moldavië. 31 jongeren uit de Ichthuskerk gaan eind juli naar Moldavië om daar een Day Care Centre te renoveren. Ze gaan hier onder andere het dak en vloer vervangen. Als dit lukt komt er maar liefst 300m2 bij. Hier krijgen kinderen huiswerkbegeleiding en voor ouderen is dit een ontmoetingsplek.

Voor mensen die nog spullen in huis hebben, die zaterdag verkocht zouden kunnen worden, zijn er nog drie inleverdagen. De spullen kunnen op 11, 12 of 13 juni ingeleverd worden bij de Ichthuskerk aan het Scheldeplein 2 in Alblasserdam. De tijden hiervoor zijn: Elke dag van 19:30 – 21:30 uur.