ALBLASSERDAM – Vijftig kinderen tussen de drie en vijftien jaar oud hebben zaterdag 8 juni 2019 meegedaan aan de Jeugdvisdag in Alblasserdam. Ondanks het mindere weer, gooiden de kinderen hun hengels uit in de wetering. De kinderen van drie tot zes jaar hebben één uur lang gevist, maar vingen geen vis. De bekers gingen daarom terug in de verpakking. Wel mochten de kinderen nog een prijs uitzoeken bij de prijzentafel. De andere deelnemers vingen meer.

Groep B
In groep B, met de deelnemers van zeven tot negen jaar oud, werd anderhalf uur gevist. Jennifer Dukers werd daar eerste met 347 centimeter vis. Siem Hak werd met 300 centimeter tweede en Joas van Laar werd derde met 102 centimeter vis. Floortje Koolmees ving de grootste vis. Namelijk een zeelt van 46 centimeter.

Groep C
Groep C 10 t/m 12 jaar heeft 1,5 uur gevist en de uitslag was:
Winston Slagboom 1ste met 117cm.
Denver Dukers        2de  met 100cm.
Wessel de Boom     3de met   80cm.
Winston slagboom had de grootste vis van 22cm.

Groep D
Groep D 13 t/m 15 jaar heeft 2 uur gevist en de uitslag was:
Boaz de Boom 1ste met 293 cm.
Peter Bakker   2de  met  152 cm.
Cornelis van Malen 3 de met 84cm.
Peter Bakker en Cornelis van Maren hadden beide de grootste vis 20cm.

Complimenten
Hikmet Hakioglou van de organisatie JHV Alblasserdam laat weten: “We willen als visvereniging de kinderen een heel groot compliment geven dat ze, ondanks het slechte weer, allemaal zijn gekomen. Op één na die zich ook netjes heeft afgemeld. Onze dank hiervoor naar de kinderen en ouders. Verder wil ik namens de organisatie de vrijwilligers, Hengelsportwinkel De Snuffelhoek en Spro bedanken voor het mogelijk maken van deze dag.”