ALBLASSERDAM – Op straat, nabij een woning aan De Karper in Alblasserdam zijn vrijdag 7 juni 2019 twee gestolen airbags teruggevonden. Eerder deze week werden in het dorp diverse auto’s opengebroken. Daarbij werden airbags en navigatiesystemen gestolen. Dit gebeurde in de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 juni 2019. Inmiddels is het aantal slachtoffers van de inbraken opgelopen naar zeven. De inbraken in de Volkswagen Polo, een Skoda Rapid, een Skoda Fabia, een Renault Clio en een Peugeot vonden plaats in de Zeelt, de Libel, de Vossestaart en de Waterlelie.

De airbags in de Karper werden teruggevonden door een buurtbewoner. De politie vermoedt dat de airbags ‘koud gelegd’ zijn om ze later op te (laten) halen. Verder zijn er camerabeelden beschikbaar gesteld aan de politie. Wijkagent Arjan de Haan laat weten ‘ blij’ te zijn dat mensen in Alblasserdam hun informatie en beelden delen.

Mensen die meer weten over de auto-inbraken of ook camerabeelden hebben, kunnen contact opnemen met de politie via het nummer 0900-88844. “En bij een verdachte situatie altijd gelijk 112 bellen,” benadrukt De Haan.