ALBLASSERDAM – Langs de Stenen Kamer, in de nieuwbouwwijk naast de Oude Torenweg in Alblasserdam is maandagmiddag 3 juni 2019 een auto te water geraakt. Het voertuig stond geparkeerd op een oprit bij een woning en reed halverwege de middag ineens zonder bestuurder van de oprit af. De anderhalf jaar oude auto was een leenauto van Ford Wensveen. De bestuurder, die normaal gesproken in een automaat rijdt, had zijn eigen auto ter reparatie aangeboden en kreeg zodoende de leenauto mee naar huis.

Wat er precies mis is gegaan, weet de bestuurder zelf ook niet goed. “Mogelijk heb ik de handrem niet ver genoeg aangetrokken. Ik rijd normaal gesproken in een automaat en daar trap je de rem in als je de handrem er op zet. Wellicht heb ik dat nu ook gedaan en is dat niet helemaal goed gegaan. Heel vervelend.”

Een bergingsbedrijf is ruim anderhalf uur bezig geweest om het voertuig, dat helemaal vol was gelopen met water, weer op de kant te trekken. De inschatting van het bergingsbedrijf is dat de auto total loss is geraakt.

Deel dit bericht via...