ALBLASSERDAM – De plantenbakken die sinds kort op de Dam in Alblasserdam staan, worden zo snel mogelijk verwijderd. Dat meldt de gemeente Alblasserdam op Twitter, naar aanleiding van een vraag over de bakken. Robert Tromp, die in het Damdorp werkt, vroeg of de gemeente er wel bij stilgestaan had dat voor automobilisten het zicht op het zebrapad werd gehinderd door de bakken.

De gemeente antwoordde dat de bakken niet door de gemeente Alblasserdam zijn geplaatst. “De bloembakken zijn zonder toestemming geplaatst door de winkeliersvereniging en worden daarom zo snel mogelijk verwijderd,” aldus de gemeente Alblasserdam via Twitter.

Tromp antwoordde: “Op zich wel een leuk initiatief hoor. Misschien plantenbakken met lagere beplanting toestaan?”Daar heeft de gemeente Alblasserdam nog niet op gereageerd.

Tot slot benadrukt Tromp dat hij juist voorstander is van meer bloemen en ander groen in straten. “In de media wordt mijn naam in verband gebracht met verwijderen van plantenbakken op de Dam in Alblasserdam en wordt de suggestie gewekt dat ik daar om gevraagd zou hebben. Dit is onjuist. Integendeel. Meer bloemen en ander groen in de straten juich ik juist toe.”