BLESKENSGRAAF – Op vrijdagavond 24 mei hebben agenten drie mannen uit Dordrecht aangehouden voor wildstroperij met honden in Bleskensgraaf. Een getuige waarschuwde de politie dat het drietal twee hazewindhonden in het veld achter een haas aan stuurden. De viervoeters zijn in beslag genomen. De politie is op zoek naar meer getuigen. De stroperij vond plaats langs de Geerweg tussen Nieuw-Lekkerland en Bleskensgraaf.

Na de melding waren agenten snel ter plaatse en wisten de Dordtenaren van 74, 32 en 24 aan te houden. De haas wist te ontkomen. De honden en de auto van de mannen zijn in beslag genomen. Tot de rechter een besluit neemt of de dieren verbeurd worden verklaard en naar een andere eigenaar gaan, worden ze goed verzorgd op een geheime locatie.

Tijdens de jacht op vrijdag tussen 21.00 en 21.20 uur zijn meerdere mensen over de Geerweg in Bleskensgraaf gereden. De politie vertelt: “We hopen dat mensen die het trio met de honden hebben gezien zich bij ons willen melden. Dat kan telefonisch via 0900-8844 (Basisteam Lek en Merwede). Wilt u liever anoniem uw informatie delen? Bel 0800-7000 naar Meld Misdaad Anoniem.”

Lange honden
Verder meldt de politie: “Wildstroperij met ‘lange honden’, honden die op zicht kunnen jagen en snel genoeg zijn om wild te achtervolgen én te vangen, komt helaas nog veel voor en vormt een maatschappelijk probleem in het buitengebied. Het gaat verder dan een huisdier dat zijn instinct volgt: de dieren worden vaak getraind en gestimuleerd om achter een prooi aan te gaan. Het dier dat gevangen wordt, lijdt onnodig veel pijn. Wildstroperij met lange honden is een overtreding van de Wet Natuurbescherming en strafbaar gesteld in de Wet op de Economische Delicten.”

Foto: embed Politie.nl