ALBLASSERDAM – Deze week werd in zwembad Blokweer in Alblasserdam het schoolzwemkampioenschap gehouden. Het evenement werd voor de vijfde keer georganiseerd door ZPC Wiekslag uit Alblasserdam. Ruim vijftig basisschoolkinderen uit Alblasserdam hadden zich ingeschreven voor het evenement. Omdat er uiteindelijk te weinig kinderen waren die deelnamen, werd er geen school uitgeroepen tot winnaar. “Er waren te weinig leerlingen om het eerlijk te berekenen,” aldus Wiekslag.

Voordat de wedstrijd kon beginnen, vond er een gezamenlijke warming-up rond het zwembad plaats. Daarna waren de kinderen klaar om te starten. Er werden 2 individuele afstanden (vrije slag en rugslag) gezwommen en afgesloten werd er met een schoolslagestafette, die een mix was van alle deelnemende kinderen.

Extra speciaal was deze middag, dat de Nederlandse kampioen en recordhouder op de 100 en 200 meter schoolslag, Arno Kamminga, aanwezig was. De kinderen konden vooraf een vraag insturen en een aantal van hen mocht deze vraag aan hem stellen. Daarna was het tijd om te laten zien hoe hard Arno kon zwemmen. Samen met 7 zwemmertjes van ZPC Wiekslag heeft hij 100 meter schoolslag gezwommen.  De 7 zwemmers startten als eerst en na 25 meter kwam Arno in actie. Hij heeft van hen allen met een ruime voorsprong gewonnen.

Al met al hebben alle kinderen een leuke, gezellige en sportieve middag gehad en hebben ze kennis kunnen maken met de zwemsport. Na afloop kregen alle kinderen een herinnering en een goed gevulde goodybag mee naar huis.