ALBLASSERDAM – Met het doorknippen van een grote poster met foto’s is zaterdag 25 mei 2019 fase 2 van de grote opknapbeurt van de wijk Blokweer in Alblasserdam afgesloten. Het groen, de riolering en de bestrating in de wijk Blokweer worden in fases opgeknapt. De werkzaamheden in fase2 zijn na de zomervakantie van 2018 begonnen en nu bijna afgerond. De openingshandeling werd verricht door wethouder Peter Verheij ene en lid van de wijkgroep Blokweer 2.

Voorafgaand aan de officiële handeling vertelde wethouder Verheij: “We hebben weer een nieuwe mijlpaal die we kunnen vieren in het project Blokweer2. Dit is een groot project met meer dan 500 woningen die in dit gebied staan. Het is een enorm project dat van die omvang in Alblasserdam maar zelden gedaan wordt.  De eerste fase hadden we al afgesloten. Dit is de tweede fase, waarbij weer ontzettend veel is gedaan. De bestrating, de riolering, het groen… Ik kan met nog goed herinneren dat, voordat we van start gingen, we in de Hondsdraf gingen kijken en zagen dat er behoorlijke hellingen aangelegd waren om binnen te komen. Het heeft ook weer wat overlast veroorzaakt, maar goed, het moet, op z’n Alblasserdams gezegd, eerst warren wil het reeën. Nu ziet het er allemaal weer keurig glad uit. Dat betekent wel dat er tientallen centimeters opgehoogd is om het weer netjes te krijgen. Dankzij de input van de bewoners en de wijkgroep, die ontzettend goed werk doet. De leden van het wijkteam zijn als smeerolie en straatthermometers voor de wijk.”

Verder zei de wethouder: “We zijn nog aan het staartje van het project bezig aan de Mesdaglaan. Dat zal nog enige dagen in beslag nemen en dan kunnen we door naar de volgende fase. Er zal nog wel even wat tussentijd inzitten, want fase drie moet nog wat verder uitwerkt en aanbesteed worden. Dat zal over de zomer heen gaan lopen.”

Foto’s: Korstiaan van der Waal en Peter Stam.