ALBLASSERDAM – Bij de speelplaats het Groene Woude Wik aan het Liesgras in Alblasserdam is zaterdag 25 mei 2019 een dorpspicknick gehouden. In eerste instantie leek er maar weinig animo voor het evenement te zijn. Bij de start rond 10.30 uur waren er slechts een paar mensen aanwezig en dat was veel minder dan waar de organisatie op hoopt. Later op de ochtend kwamen er steeds meer kinderen èn volwassenen langs, waardoor er tegen het begin van de middag alsnog enkele tientallen mensen meededen met de diverse activiteiten. Zo kon men een rit maken met een paard en wagen, kon er een natuurschilderij gemaakt worden en konden er dieren gevangen worden in de sloot.

Verder was er een imker die vertelde over het belang van de bij en mochten de kinderen pony’s aaien in de wei. Daarnaast kon er worden gevoetbald en werd er voor drinken gezorgd.

De activiteiten werden georganiseerd door de stichting Natuurparel Liesgras, het ABC-team, JeugdPunt Alblasserdam en de Stichting Welzijn Alblasserdam.