ALBLASSERDAM – Zaterdag 25 mei 2019 is bij het Liesgras in Alblasserdam een nieuwe brug in gebruik genomen.  De brug verbindt de ponyweide met Natuurparel Liesgras. De officiële ingebruikname vond plaats met de onthulling van de naam van het bordje. Dit werd gedaan door Ageeth Adriani van de ponyweide en Bram Pull ter Gunne van Natuurparel Liesgras. De brug heeft de naam Weidebrug Argus gekregen.

Precies een jaar geleden werd onder grote belangstelling natuurparel Liesgras in Alblasserdam geopend. Initiatiefnemer Arie den Boer verrichtte toen samen met kleinzoon Bram de officiële opening. Natuurparel Liesgras is een voormalig paardenlandje, dat in de herfst van 2017 natuurvriendelijk is ingericht met onder andere natuurvriendelijke oevers en greppels. Samen met ecoloog Nieck Alderliesten werd een beheerplan gemaakt om het terrein ecologisch te beheren en de natuur zo veel mogelijk de kans te geven.

Met de nieuwe brug wordt de Natuurparel Liesgras verbonden met de naastgelegen ponyweide. Arie den Boer vertelt: “Argus komt van de argusvlinder. Die vlinder heeft ogen; argusogen. Argus is feitelijk een grote reus die alles ziet. Het komt uit de Griekse mythologie. Als je op deze brug staat, heb je een overzicht over het gebied. Oorspronkelijk zouden we een dam aanleggen, maar daar was zoveel grond voor nodig, dat we besloten hebben om er een brug van te maken. Nu kunnen we via de ponyweide direct naar de natuurparel. Normaal moesten we omlopen via de speelweide.”

Natuurparel Liesgras maakt deel uit van het Prachtlint. Prachtlint verbindt in de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden kleurrijke natuur, zodat bijen en vlinders, maar ook andere dieren, zich kunnen voeden, voortplanten en verplaatsen.