ALBLASSERDAM – Kinderen van basisschool De Twijn aan de Parallelweg in Alblasserdam hebben donderdag 23 mei 2019 een muzikale voorstelling gegeven aan hun ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden. De voorstelling ging over hoe alle kinderen, het personeel en de muisjes en vleermuizen die op school wonen zich opmaken voor de verhuizing naar locatie Pieter de Hoochplaats. En over de sloop en nieuwbouw van hun school aan de Parallelweg.

Met dit speciale evenement komt er een einde aan een tijdperk: geen aparte basisscholen Loopplank en Boeg meer. Geen Twijn op twee locaties, maar vanaf het nieuwe schooljaar een Integraal Kind Centrum (IKC) op één locatie aan de Pieter de Hoochplaats. ’s Middags werd dit zingend en dansend door de peuters en kleuters ten tonele gebracht. ’s Avonds gaven de oudere kinderen met het orkest Solide van Soli Deo Gloria een muzikale voorstelling. De kinderen van de groepen 3 en 4 vormden een koor en de kinderen van de groepen 5, 6 en 7 leerden in de voorafgaande weken een instrument naar keuze te bespelen: slagwerk, gitaar of ukelele of een koperblaasinstrument. De kinderen zongen en speelden samen met het orkest mee. Desiree Twigt en Ivo Kouwenhoven van Soli Deo Gloria dirigeerden alle grote en kleine muzikanten.

Meer muziek in de klas
Het project is mede tot stand gekomen door een bijdrage van servicebureau onderwijs en cultuur (Kunstkanjers Alblasserdam onder schooltijd), een bijdrage van stichting Vrienden van De Twijn en de subsidie ‘Meer muziek in de klas’. Tevens heeft De Haan Verhuizingen hun medewerking verleend door het schenken van verhuisdozen. Met de voorstelling wordt ook twee jaar ‘Meer muziek in de klas’ afgesloten. Tijdens deze twee jaar ontstond er een sprankelende samenwerking tussen de Twijn en Soli Deo Gloria, die ook na de subsidie wordt voortgezet. Juf Desiree blijft verbonden aan het kindcentrum voor de muzieklessen van 0-13 jaar.