ALBLASSERDAM – De brandweer van Alblasserdam is woensdagmiddag 22 mei 2019 uitgerukt voor brandende pluisjes van populieren in de berm langs de afrit van de A15. De brand ontstond rond 15.30 uur op de afrit van de snelweg, ter hoogte van de Edisonweg in Alblasserdam. Nadat Rijkswaterstaat de afrit had afgesloten, kon de brandweer achteruit de afrit op rijden en konden de smeulende en brandende pluisjes geblust worden. Rond 16.15 uur was de bermbrand onder controle.

In afgelopen jaren rukte de brandweer diverse keren uit voor brandende bermen langs de Edisonweg en de snelwegafrit. De pluisjes die rond deze tijd van het jaar uit de populieren waaien, zijn licht ontvlambaar. Een brandende sigaret is al voldoende om de berm in brand te zetten. Hoe de brand woensdagmiddag ontstond, is niet bekend.