HENDRIK-IDO-AMBACHT – Twee agenten zijn dinsdagmiddag 21 mei 2019 gewond geraakt op het Noordeinde in Hendrik-Ido-Ambacht na een achtervolging. De agenten reden rond 14.15 uur over de Brug over de Noord via De Helling Alblasserdam. In verband met een politiecontrole in Ambacht gaven zij een vrouw uit Alblasserdam het teken ‘volgen’. De agenten reden, met de Alblasserdamse achter zich aan, de brug weer over. Onderaan de brug bij het Noordeinde kregen de dienders ineens het bericht dat er een auto met hoge snelheid was weggereden bij een verkeerscontrole. Een politiemotor en de politieauto gingen achter deze weggereden auto aan.

De bestuurder van deze auto reed volgens de politie tussen een tegemoet komende vrachtwagen en bestelbusje. “Agenten die de achtervolging hadden ingezet konden het busje niet meer ontwijken en reden hier frontaal tegen aan. De agenten raakten hierbij gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van het bestelbusje bleef ongedeerd,” aldus een politiewoordvoerder.

Omdat de agenten even iets anders aan hun hoofd hadden, kon de Alblasserdamse uiteindelijk weer haar weg naar Alblasserdam vervolgen.

In Zwijndrecht zagen agenten een paar minuten na de crash een man en een vrouw uit een auto rennen. Agenten renden hier meteen achteraan en konden het tweetal aanhouden.

Waarom de automobilist er vandoor ging bij de controle is nog niet bekend. De politie meldt: “Het onderzoek is nog in volle gang. Politie is op zoek naar getuigen. Mocht u iets hebben gezien in Hendrik-Ido-Ambacht of in Zwijndrecht. Neem dan contact met ons op via 0900-8844.”

Meer beeld is te vinden op ZHZActueel.nl