ALBLASSERDAM – Het nieuwe jacht van jachtenbouwer Oceanco in Alblasserdam heeft maandag 20 mei 2019 een proefvaart gemaakt op de Noordzee. Het schip vertrok rond 04.40 uur uit het Damdorp. Onderweg naar zee werden mensen op de kant getrakteerd op een mooie lichtshow. Jan Passchier maakte hier foto’s van bij de Kraanbaan en Deborah van Essen maakte ter hoogte van Hotel Kinderdijk foto’s.

Maandagavond arriveerde de 90 meter lange Y716 Dreamboat weer bij Oceanco. De foto van de aankomst zijn gemaakt door Peter Stam.

Het jacht heeft een waarde van zo’n 200 miljoen euro. Aan boord is ruimte voor 23 gasten en 33 bemanningsleden. Het vaartuig beschikt over een groot zwembad, een zonneterras met jaccuzi, een privéjaccuzi op het dek van de eigenaar. Bijna alles aan boord, van meubels tot verlichting, is op maat gemaakt.De DreAMBoat is het 33e jacht dat in het 33-jarig bestaan van Oceanco is gebouwd.

Het is de bedoeling dat het jacht nog voor het zomerseizoen wordt opgeleverd.

Foto: Jan Passchier.

Foto: Debora van Essen.