ALBLASSERDAM / DORDRECHT –  De politie heeft in de nacht van zondag 19 op maandag 20 mei 2019 twee Alblasserdammers aangehouden in Dordrecht. Agenten zagen afgelopen nacht op de Oranjelaan in Dordt een scooter met hierop twee personen. Bij het zien van de agenten, stopte de scooter en zette de bestuurder het op een lopen. De bijrijder (32) werd direct staande gehouden. Bij controle werd duidelijk waarom de bestuurder weg rende, de scooter bleek gestolen te zijn.

Na een korte zoektocht kon op de Noordendijk de hijgende 16 jarige bestuurder aangehouden worden. De politie meldt: “Dat de twee Alblasserdammers andere plannen hadden bleek al snel. Op de scooter werd een tas aangetroffen met daarin een dekbedovertrek en diverse gereedschappen (inbrekerswerktuigen). De beide aangehouden verdachten zijn ingesloten en zullen worden verhoord.”