ALBLASSERDAM – Op zaterdag 18 mei 2019 stond de Alblasserwaard wederom in het teken van de Truckerstocht. Een jaarlijks terugkerend evenement dat als doel heeft circa honderd verstandelijk beperkten een geweldige dag uit te bezorgen. De organisatie was in handen van de Lions Club Alblasserwaard Souburgh. Dit jaar deden 77 historische en nieuwe trucks mee aan de optocht. Met hun eregasten aan boord maakten zij al toeterend een rondrit van 65 kilometer door de Alblasserwaard. De wagens van defensie spoten zo nu en dan met water (zie filmpje). Langs de route stonden honderden mensen die zwaaiden naar alle inzittenden.

Het startsein werd ’s ochtends gegeven door burgemeester Jaap Paans op het terrein van Maat Transport aan de Edisonweg in Alblasserdam.

Ook dit jaar was er met zorg een route uitgestippeld. De dag begon met een feestelijk ontvangst van de deelnemers waarna het startschot gegeven werd de 17e editie van de truckerstocht.

De lange stoet van trucks vertrok om 10.45 uur vanaf het terrein van Maat Transport aan de Edisonweg in Alblasserdam. De stoet reed de volgende route: over de Hoogendijk naar Papendrecht (10.55 uur) en vervolgens via de Rembrandtlaan, Vrijheer van Eslaan, Willem Dreeslaan en Ketelweg naar Sliedrecht (11.10 uur).

Hier werd gereden via de Baanhoekweg, Parallelweg, Crayestein, Deltalaan en via de Rivierdijk naar Hardinxveld-Giessendam (vanaf 11.30 uur). Aldaar vervolgde de stoet haar weg via de Spoorweg en de Parallelweg naar Giesenburg (vanaf 11.45 uur). In Giessenburg reed men via de Neerpolderseweg langs de Giessen naar Hoornaar (12.00 uur) en vervolgens naar Noordeloos (12.15 uur). Hierna vervolgde de route zich richting Goudriaan (12.25 uur) en Groot-Ammers. Alwaar de deelnemers Bij Mourik Groot Ammers (aankomsttijd 12.30 uur) een lunch werd aangeboden.

Om 13.30 uur vertrokken de trucks richting het eindstation. Via de Lekdijk werd er langs Groot-Ammers, Streefkerk (13.50 uur), Nieuw-Lekkerland (14.00 uur) en Kinderdijk (14.15 uur) naar de finish gereden. De bloemrijke intocht was weer op het terrein van Maat Transport in Alblasserdam.

Cheque voor hospice
N
a afloop van de rit werd er een cheque uitgereikt aan de Stichting De Cirkel. Deze stichting gaat een hospice bouwen in Papendrecht.