Hardloper mishandeld in Alblasserdam; politie dringend op zoek naar getuigen

ALBLASSERDAM – Op donderdag 9 mei 2019, heeft er omstreeks 16:30 uur, een mishandeling plaatsgevonden van een hardloper in Alblasserdam. Dat meldt de politie vrijdagavond 17 mei 2019. De hardloper rende over het trottoir van het Cortgene in de richting van Kinderdijk. Hij rende de voetgangersoversteekplaats van de Blokweerweg over. Het lukte de hardloper nog net om een aanrijding met een personenauto – een witte Renault Zoe met op de achterzijde een rode horizontale decoratiestreep – te voorkomen, die van rechts vanaf de Blokweerweg de kruising naderde en de hardloper voorrang had moeten verlenen.

Op de hobbel van de Blokweerweg ontstond er vervolgens een woordenwisseling tussen de bestuurder van de personenauto en de hardloper. Hierbij is de hardloper mishandeld. Een passant, rijdend in een Citroen C5, is uitgestapt en is tussenbeide gesprongen.

“Helaas is de identiteit van de bestuurder van de Citroen C5 niet bekend. Gezien het feit dat er op de Blokweerweg ongeveer 5 a 6 andere auto’s stil stonden, zijn er mogelijke meerdere getuigen van dit voorval geweest,” meldt de politie van Drechtsteden Buiten.

De politie vervolgt: “Wij zijn dringend op zoek naar deze mensen. Bent u één van deze mensen of heeft u het voorval zien gebeuren? Neem dan contact op met ons Basisteam Drechtsteden Buiten. Dit kan onder telefoonnummer 0900-8844. Hierbij kunt u het volgende registratienummer vermelden: 2019142119”

Alle tips zijn welkom.

11 reacties

 1. Gaat dan gewoon volgens de regels, LOPEND over, niet als een GAZELLE!!!

 2. Het lijkt wel of de maatschappij en de mensen met de dag gestoorder worden.Gewoon ziekelijk.
  Wat een belachelijke reactie Alblasserdammer.Volgens mij was je al vroeg bezopen op vrijdagavond.

 3. Keihard afstraffen deze wegpiraat! Er zijn meer mensen die daar rijden en niet stoppen voor voetgangers.

 4. @DIRK, Woord zegt genoeg, voetganger,dus gewoon lopen.
  VOETGANGERS OVERSTEEK PLAATS.

 5. ‘s Middags om 16: 30 heeft iedereen haast . Zelf heb ik er inmiddels een gewoonte van gemaakt om oogcontact te maken en de opgefokte automobilist desnoods maar voor te laten, kan hij zijn frustraties thuis botvieren. Wel jammer, de wereld zou er een stuk beter uitzien als we een beetje liever tegen elkaar zouden doen, en dat kost echt niet zoveel moeite.

 6. Ik fiets hier elk morgen en er is serieus geen automobilist die hier stopt. Stap netjes af en je moet je echt letterlijk voor de auto storten anders kan je daar een heule tijd staan. Echt belachelijk.

 7. Jammer dat het een HARD loper was, gaat even hard als de auto.

  Ik stop voor een voetganger op een Zebrapad.

 8. Hard lopen doe je ook door gebruik te maken van je voeten. Oversteekplaats voor voetgangers (zebrapad) zegt niets over de snelheid! Gewoon een kwestie van je aan de geldende regels houden. Dus stoppen. En waarom is er geen voorrang verleend? Vanwege haast? Dat kan niet waar zijn, want dan stap je verderop niet uit om iemand af te ranselen.

 9. Verkeer Deskundige: Natuurlijk moet een auto stoppen bij een zebrapad.Natuurlijk maakt het niet uit of hij\zij loopt of rent.Ik doe hetzelfde als jou Ludovidius.Vaak over willen steken en een paar keer bijna overreden.Sommige zijn drukker bezig met hun i-phone als met het verkeer.

 10. @Ludovidius , idem , extra je ogen de kost geven en dan maar een minuut later thuis .
  Deelnemen aan het verkeer is niet alleen visueel maar ook luisteren wat er omheen je gebeurt is zeker zo belangrijk , wat @dirk ook al schreef dat ze drukker zijn met hun telefoontje dan met het verkeer.
  Daarnaast moet wel geconstateerd worden dat er ook hardlopers tussen zitten die ”denken” dat er een parcours voor hun is uitgezet en dan de verkeersregels maar aan hun laars lappen , zoals ook van de z.g. Joop Zoetemelk amateur clubjes denken dat iedereen wel rekening met ze houd.

  @R
  Laten we eerst eens afwachten ”waarom” de auto gestopt is , hij stopt niet als het zijn fout was dus misschien is er ook wat anders zijn gebeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *