ALBLASSERDAM – Op donderdag 9 mei 2019, heeft er omstreeks 16:30 uur, een mishandeling plaatsgevonden van een hardloper in Alblasserdam. Dat meldt de politie vrijdagavond 17 mei 2019. De hardloper rende over het trottoir van het Cortgene in de richting van Kinderdijk. Hij rende de voetgangersoversteekplaats van de Blokweerweg over. Het lukte de hardloper nog net om een aanrijding met een personenauto – een witte Renault Zoe met op de achterzijde een rode horizontale decoratiestreep – te voorkomen, die van rechts vanaf de Blokweerweg de kruising naderde en de hardloper voorrang had moeten verlenen.

Op de hobbel van de Blokweerweg ontstond er vervolgens een woordenwisseling tussen de bestuurder van de personenauto en de hardloper. Hierbij is de hardloper mishandeld. Een passant, rijdend in een Citroen C5, is uitgestapt en is tussenbeide gesprongen.

“Helaas is de identiteit van de bestuurder van de Citroen C5 niet bekend. Gezien het feit dat er op de Blokweerweg ongeveer 5 a 6 andere auto’s stil stonden, zijn er mogelijke meerdere getuigen van dit voorval geweest,” meldt de politie van Drechtsteden Buiten.

De politie vervolgt: “Wij zijn dringend op zoek naar deze mensen. Bent u één van deze mensen of heeft u het voorval zien gebeuren? Neem dan contact op met ons Basisteam Drechtsteden Buiten. Dit kan onder telefoonnummer 0900-8844. Hierbij kunt u het volgende registratienummer vermelden: 2019142119”

Alle tips zijn welkom.