Burgemeester Molenlanden gaat binnenkort stoppen: “Dit was geen gemakkelijke beslissing”

MOLENLANDEN – Waarnemend burgemeester Van der Borg heeft besloten om zich niet kandidaat te stellen voor het ambt van kroonbenoemde burgemeester van de gemeente Molenlanden. In het onderstaande statement licht hij zijn besluit nader toe.

Burgemeester Van der Borg: “Ik ben dankbaar dat ik al lang burgemeester mag zijn van de geweldig mooie gemeenschappen in de Alblasserwaard. Dat ik nu als waarnemend burgemeester een bijdrage mag leveren aan de start van de nieuwe gemeente Molenlanden is de kroon op straks bijna 14 jaar burgemeesterschap in dit prachtige gebied. Het is nu tijd om het stokje over te dragen.”

“Het was geen gemakkelijke beslissing. Zeker omdat ik een enorme verbondenheid ervaar met onze inwoners. Deze streek verveelt nooit, er is zoveel energie bij inwoners en ondernemers om met elkaar dingen op te pakken, maar vooral er voor elkaar te zijn. Wat de toekomst gaat brengen……ik weet het niet. Daar ga ik mij de komende tijd samen met mijn vrouw verder op oriënteren. Ook terugblikken en afscheid nemen komt later. Het komende half jaar ben ik nog ‘gewoon’ uw waarnemend burgemeester en er is in die periode nog meer dan genoeg werk te doen. Waar ik mij met hart en ziel voor zal inzetten.”

Burgemeester Van der Borg is sinds januari 2019 waarnemend burgemeester van de gemeente Molenlanden. Daarvoor was hij burgemeester van de toenmalige gemeenten Graafstroom( 2006-2013) en Molenwaard (2013-2019). Het is gebruikelijk dat een gemeente na een fusie op zoek gaat naar een (vaste) kroonbenoemde burgemeester. In juni overhandigt de gemeenteraad de profielschets aan de commissaris van de Koning en start de sollicitatieprocedure. De kroonbenoemde burgemeester wordt naar verwachting in januari 2020 beëdigd. Tot die tijd blijft burgemeester Van der Borg waarnemend burgemeester.

Onder de gemeente Molenlanden vallen onder meer Kinderdijk, Oud-Alblas en Nieuw-Lekkerland.

2 reacties

  1. Wat mij betreft had hij tot zijn pensioen mogen blijven. Een man met veel ervaring en inzet voor de mensen in de gemeente.

  2. Fijne man en een goed mens.
    Al ben ik het niet altijd met het belijd eens, de man zelf is zeer bedreven in zijn vak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *