ALBLASSERDAM – De aspiranten èn de junioren van jeugdbrandweer Alblasserdam zijn afgelopen weekeinde eerste geworden bij de kwalificatiewedstrijden van de jeugdbrand. De wedstrijd werd gespeeld in Heerhugowaard. De prijzen werden uitgereikt door burgemeester Bert Blase die tot en met 2014 burgemeester was van Alblasserdam en sinds 2017 waarnemend burgemeester in Heerhugowaard is. “En Bert Blase zat NIET in jury of wedstrijdleiding,” meldde Steven van de Looij, directeur Veiligheidsregio Noord-Holland Noord na afloop voor de duidelijkheid.

Via Facebook laat Jeugdbrandweer Alblasserdam weten zich nu te gaan concentreren op de halve finales die in juni plaats zullen vinden.

Ploegchef Willem van Hofwegen van de Alblasserdamse jeugdbrandweer laat via Twitter weten: Het korps Alblasserdam is trots op zijn jeugd. Ik heb goede herinneringen aan Bert Blase. Ik vind het fijn dat alles nu samen komt. Dat zowel de junioren als de aspiranten de eerste prijs krijgen uitgereikt van de oud-burgemeester van Alblasserdam.

In oktober 2018 werden de junioren van de jeugdbrandweer nog landskampioen. Teams vanuit het hele land waren naar de landelijke finale in Mijdrecht gekomen om daar te strijden voor de titel. De laatste keer dat Jeugdbrandweer Alblasserdam eerste werd, was precies twintig jaar geleden.

Heerhugowaard is een plaats en gemeente in de regio West-Friesland in de Nederlandse provincie Noord-Holland.