ALBLASSERDAM – In zwembad Blokweer in Alblasserdam is maandagavond 13 mei 2019 de eerste zwemvierdaagse sinds jaren van start gegaan. Het startsein werd gegeven door wethouder Arjan Kraijo. Niet veel later gingen de deelnemers één voor één te water. De zwemvierdaagse duurt tot donderdag 16 mei. Op de eerste dag deden ongeveer 150 mensen mee.

Vier avonden lang is er gelegenheid om 200 meter (8 banen) of 400 meter (16 banen) te zwemmen. De totale kosten om mee te kunnen doen aan dit evenement bedragen twee euro. Donderdag krijgen de deelnemers een ‘leuke herinnering’ mee naar huis. Elke vond kan er gestart worden tussen 18.00 en 19.30 uur.

In de jaren zeventig werden in het oude zwembad Blokweer ook diverse zwemvierdaagsen gehouden. Omdat dit inmiddels al zo lang geleden is, noemt de organisatie de huidige zwemvierdaagse voor het gemak weer de ‘eerste Alblasserdamse zwemvierdaagse’.

Wethouder Arjan Kraijo sprak de deelnemers toe en zei: “Wat fijn dat jullie er allemaal zijn bij deze Alblasserdamse zwemvierdaagse. Het is een nieuwe traditie in het dorp. Jullie zijn daar als eerste bij. Ontzettend goed dat jullie dit doen. We hopen dat er na jullie nog heel veel andere mensen komen om deel te nemen aan deze zwemvierdaagse.”