ALBLASSERDAM – Dit jaar wordt de Alblasserdamse Gondelvaart georganiseerd op zaterdag 14 september 2019 voorafgaand aan de week van het Havenfestival. Naar aanleiding van de ervaringen van andere jaren heeft de stichting besloten om het vaarschema aan te passen. De start is niet meer bij Restaurant De Krom in Oud-Alblas, maar tegenover Oosteinde 42 in Oud-Alblas. Het thema van de vaart van dit jaar is ‘Sport en Spel’. Voor de deelnemers zijn er mooie geldprijzen te winnen. Verder wordt er een dinerbon beschikbaar gesteld voor degene die zijn tuin langs de route het mooist verlicht.

“Wij hebben Ilse van der Plas en Ilimdar Akcay van Touristinfo bereid gevonden om met hun boot (nu in aanbouw), de vloot aan te voeren,” zo laat de organisatie weten.

Programma
Het programma onder voorbehoud is als volgt:
19.30 uur verzamelen en inschrijven tegenover Oosteinde 42
20.30 uur varen naar de sluis in Alblasserdam
Aankomst zal tussen 21.30 en 22.00 uur zijn.

Gondels moeten voldoende vermogen hebben voor de vaarsnelheid van 5-10 km/uur. Ook is voldoende verlichting een must.

Prijzen
Voor het eerst zijn er mooie prijzen te winnen.

Voor de boten 1e prijs € 400,00, 2e prijs €  200,00 en 3e prijs € 100,00.

De mooist verlichte tuin wint een dinerbon voor twee. Voor zowel de gondelvaart als het meedoen voor een prijs van mooist verlichte tuin is inschrijven noodzakelijk.

De organisatie meldt: “Uiteraard hopen we als organisatie dat alle bewoners aan het water de tuin zullen versieren/verlichten.”

Aanmelden kan bij Linda Maat (maat@arjan-linda.nl) Bewoners langs het water ontvangen een flyer waar de gegevens voor inschrijving ook op zullen staan.

Foto: Cees van der Wal.