Bezorgde Alblasserdammer schrijft brief aan burgemeester over situatie bij Lammetjeswiel

ALBLASSERDAM – Een bezorgde man uit Alblasserdam heeft burgemeester Jaap Paans een brief gestuurd over de, in zijn ogen, onveilige en onbehaaglijke situatie bij recreatiegebied het Lammetjeswiel. De Damdorper, die in zijn brief zijn naam noemt, maar in de media graag anoniem blijft in verband met mogelijke represailles, maakt zich zorgen om de veiligheid in het recreatiegebied en hoopt dat de parkeerplaats in de avond en nacht afgesloten gaat worden met een hek. Hij schrijft: “Elke vrijdag-, zaterdag- en zondagavond (en vaak doordeweeks) tussen 23.00 en 0.30 uur passeer ik te voet, op weg naar huis, de parkeerplaats bij het Lammetjeswiel, via het wandelpad achter de De Savornin Lohmanweg. Ik constateer dat er in het afgelopen half jaar in toenemende mate sprake is van een zeer onbehaaglijke en onveilig aanvoelende situatie op en om het parkeerterrein van het Lammetjeswiel.”

De Alblasserdammer vervolgt: “Er is sprake van geluidsoverlast, afvaloverlast en regelmatig vuurwerkoverlast. Auto’s staan met draaiende motor en de kofferbak open, dus je vraagt je af: wat gebeurt daar allemaal? En regelmatig heb ik me daar onveilig gevoeld door provocerend en agressief gedrag van de daar aanwezige jeugd. En ik ben niet bang uitgevallen, kan ik u vertellen.

Maar, zoiets hoort toch niet in ons dorp? En dus vraag ik u, als burgemeester en tevens hoofd van de politie, hier aandacht en hoge prioriteit aan te geven. Het moet stoppen, voor er echt iets uit de hand loopt daar. Want dat duurt volgens mij niet lang meer. Afgelopen weekend is er namelijk al een escalatie geweest, waar ik overigens nergens iets over terug- lees of hoor.”

Afsluitbaar hek
Verder schrijft de man: “Dat brengt mij bij het volgende, want ik denk graag in mogelijkheden en oplossingen: Waarom wordt het parkeerterrein niet afgesloten tussen bijv. 19.00 uur ’s avonds en 7.00 uur ‘s ochtends? Liefst door middel van een afsluitbaar hek, op of voor de brug. In die periode is het Lammetjeswiel uitsluitend te voet of per fiets te bereiken. Zorg tevens voor toezicht door een portiersloge te plaatsen die bemand wordt door BOA’s – desnoods met een diensthond – en zorg voor een directe ingang bij de politie. Op die manier zal het gevoel van veiligheid er een stuk vooruit gaan.”

Iedereen
De briefschrijver besluit: “Het Lammetjeswiel is er voor alle Alblasserdammers. Iedereen moet zich daar veilig kunnen voelen. Op elk moment. Overdag en ’s avonds. Daarom kan ik niet genoeg benadrukken dat deze situatie uw onverdeelde aandacht verdient en dat er daar kordaat opgetreden en orde gehandhaafd moet worden.”

Reactie gemeente
De gemeente Alblasserdam laat desgevraagd weten dat uitgezocht wordt wat ‘het beeld’ is. “We gaan de zaak uitzoeken zowel intern als bij de politie om na te gaan wat het beeld is. Op het moment dat dit duidelijk is neemt de gemeente contact op met betrokkene.”

Foto: archief 2011.

59 reacties

 1. Helemaal eens met de bewoner.Ook heb ik er vaak een politieauto gezien.Maar die
  gaan niet verder dan het bruggetje bij de parkeerplaats.En dat er dan ook
  vuurwerk [LEES BOMMEN] wordt afgestoken.Dit gebeurd meestal rond 24.00 uur.
  Moet er nu altijd iets ernstigs gebeuren voordat er maatregelen worden genomen.

 2. Wel fijn dat B&W de brief gehonoreerd hebben
  Wil je dit soort zaken oplossen wordt je naar het digitaal loket door gewezen en dan mag je hopen dat er na 20 dagen een reactie komt

 3. Snap de man/vrouw gedeeltelijk, maar is dit het probleem oplossen?

  Ze verplaatsen zich naar de volgende plek en gaan verder.

  Het volgende kunnen de bewoners zelf ook doen, desnoods met 2 of 3 mensen samen hoewel dit eigenlijk de taak van de politie is;
  De jongens aanspreken op het gedrag en consequenties erbij vermelden, namen noteren e.d. en dat een paar weken achter elkaar ELKE DAG is een oplossing, zo werd het 10-15 jaar geleden met de hangjongeren in Lekkerland ook gedaan en werkt perfect!

 4. Eigen schuld @GemAlblasserdam er was een app groep die de parkeerplaats elke avond om 10.00 uur afsloot maar toen ik vroeg om een bord met de tijd erop kon dit niet, de man waar ik het samen mee deed is inmiddels verhuisd en de dames uit de groep zijn bang,De gemeente heeft het @Lammetjeswiel ingericht met als voorbeeld het Zuiderpark in Rotterdam en na 1 mei zijn mensen met honden niet meer welkom en dus is de sociale controle een stuk minder verder vinden gezinnen het er niet leuk meer.o JA, DE url http://WWW.Lammetjeswiel.nl is te koop, Het Twitter account @Lammetjeswiel is leeg en de Facebook groep met voorheen 730 leden ook.En dan blijft de vraag wat doet de groep buurtbewoners die verenigd zijn in de door de gemeente gesteunde stichting Lammetjeswiel? @Arjan Kraijo, Haal die weg eruit, verklein het strand, vergroot daarmee de ligweide en de gezinnen komen weer.

 5. Ik vind het verhaal kloppen bewoner heeft gelijk er moet gewoon niet herrie meer gemaakt worden na 23:00 en drugs dealen daar waar zijn de ouders die weten voor de helft niet waar ze mee bezig zijn en anders ruik je het toch aan de kleding waar ligt de opvoeding van deze jeugd bij politie?

 6. Wat een jankerd we hebbe zo vaak een gesprek gehad met omwoonende er zn maar een paar mense die sons wat horen
  Sinds dat we weten dat er wel is overlast is doen we altijd zachtjes
  Maar dan gooit een buurtbewoner spijkers op her bruggetje om onze bande lek te maken
  En we bijte niet hoor kom gerust naar ons toe maar spijkers neer gooie gaat te ver daar kan iemand zig mee doodrijde

 7. Mrc: 1 of 2 mensen.Beetje weinig tegen 15 man.Trouwens,ik kijk wel uit.Wat moet
  je daar mee praten.Het schrijven van Panda zegt al genoeg over de intelligentie.

 8. @Panda lijkt mij voor jou verstandig om terug naar school te gaan om je Nederlandse taal op te krikken

 9. Panda om een reactie te pennen moet je eerst je school afmaken want wat je neerschrijft aan fouten is geen reclame voor de school waar je op zit (of op gezeten heb) Ik neem aan dat je bij die groep hoort waar het om gaat dus …..dom;

 10. Hahaha hou je maar groot achter dat pctje van je en ja ik sta daar wel eens, en wij houde wel rekening met omwoonende maar wij zn niet de enigen en ipv zo stoer te zijn achter je laptop kan je ook gewoon persoonlijk naar ons toe komen wij zijn echt de moeilijkste niet als iemand zegt dat het zachter moet doen we dat iemand van mij groep is zelfs de flat rondgegaan om te vragen of de overlast echt zo erg is, wij denken ook mee om overlast te verkomen helaas moet een ander dat weer verpeste

 11. Lucky2 en Albl

  Doe ff normaal. Hij geeft toch gewoon netjes antwoord?
  Maar ik snap de mensen ook die daar wonen en dat ze niet op zo’n grote groep af durven stappen.
  Dat snap jij toch ook wel @Panda?
  Bel dan gewoon de wijkagent. Weet niet of dat al gedaan is?
  En @Panda. Vuurwerk gooien slaat natuurlijk nergens op. Dat doe je alleen met oud en nieuw.

 12. @albl @lucky2 @Dirk het is erg gemakkelijk om de geschreven tekst van panda er bij te pakken en hierdoor naar de intelligentie van de jeugd te verwijzen die op deze desbetreffende plek “hangen”. Echter zijn er nog meer mensen die hier regelmatig zijn, draaiende motor geluidsoverlast en afvaloverlast zijn de grootste problemen die hier voorkomen. Draaiende motor:is een zacht geluid die een constante decibel voort brengt waar door dit in mijn ogen niet tot een overlast te benoemen valt. Geluidsoverlast: er zal vast regelmatig iets te horen zijn maar dat is niet raar voor een plek waar mensen komen en wonen, heeft u een hekel aan geluid ? Dan adviseer ik u een plekje op te zoeken in Australië of ergens op een berg in een bos. Afvaloverlast: dit is erg gemakkelijk op te lossen namelijk plaats een prullenbak over de gehele parkeerplaats of op een respectabele afstand is een prullenbak te vinden. Denkt u dat hier allemaal dealers zijn ? U heeft gelijk wij maken elke avond een omzet van 5000 euro door hier cocaïne weg te drukken. Haha nee dit is zeker niet waar, zolang dat ik op de desbetreffende plek kom is er niets gedeald. Ja er wordt gedronken geblowt en gerookt maakt dat ons gevaarlijk?

 13. @Panda, Misschien kun je zelf bedenken dat jouw muziek, op volume 10 stand, voor overlast zorgt. Buurtbewoners hebben geen zin om naar jullie te gaan in de avond om dit asociale gedrag te corrigeren.
  Waarschijnlijk door gebrek aan goede opvoeding zit beschaving niet in jouw hoofd. Het ontbreekt jou duidelijk aan empathie. En alsof dat niet het ergste is. Je maakt van je daderrol nog een slachtofferrol ook! Het is misschien eens tijd voor bezinning en denk eens na over je spelling. Je kan beter op de zaterdagavond een boek lezen om kennis op te doen over de Nederlandse taal.

 14. Eventuele jeugd: Het is daar een pokken herrie en er word drugs gedeald.Hoezo
  nu het onschuldige ventje uithangen.Wees eens eerlijk.

 15. Een samenscholingsverbod vanaf een bepaalde tijd en het probleem is opgelost.

 16. Draaiende motor en open kofferbak kan natuurlijk zijn om wapens of drugs te dealen en snel weg te kunnen, al is dat natuurlijk handiger op een carpoolplaats of ergens in de polder, en niet zo dicht bij de bewoonde wereld op een parkeerterrein met maar één nauwe uitgang.

  Draaiende motor en open kofferbak kan ook zijn om je licht en radio aan te kunnen laten staan (en die te kunnen horen) zonder dat je accu leeg gaat.
  Wel grappig dat mensen zeggen niet bij deze jongelui in de buurt te willen of durven komen, maar wel weten dat er drugs gedeald wordt, terwijl je op 300 meter afstand en in het donker vast niet kan zien of er een pilletje wordt verhandeld of gewoon een sigaretje (of een rol mentos) rondgedeeld.

  Ik en een vriend zijn zijn weleens weggestuurd uit het Makado door zo’n BOA, omdat we een “dreigende samenscholing” vormden, terwijl we alleen chocomel en koekjes hadden gehaald voor een filmavondje, en buiten Albert Hein even met een derde vriend stonden te praten die ook boodschappen aan het doen was. Volgens mij heeft de gemiddelde Alblasserdammer gewoon een irrationele angst voor alles dat jonger is dan 25.

  Dat wil ik overigens niet mee zeggen dat er geen overlast is, maar misschien is het wel handig (en eerlijk) om het probleem niet groter te maken dan het is.

 17. Het lijkt mij wel dat de jongeren ergens heen moeten kunnen.
  En kom op mensen op zaterdag avond een boek lezen dat deden wij vroeger ook niet op die leeftijd.
  Het dorp en de faciliteiten zijn voor oud en jong.
  Je kan ook niet verwachten dat ze als een oudere braaf TV kasie kijken en bank hangen.

 18. @Panda
  Als je straks een grote knul/meid bent raad ik je aan om je sollicitatiebrief op dezelfde manier te schrijven als je eerste reactie , dan praten we later nog wel een keer wie er een jankerd is na de zoveelste afwijzing !
  In 1970 hadden ze in Amsterdam ook veel last van mensen die op de Dam sliepen en overlast veroorzaakten , veel van ons weten hoe snel die overlast was afgelopen !
  En voor de jeugd , google even naar ”de Dam 1970” !

 19. Jos: Te netjes en niet schelden met KA.Tsja,dan hebben ze erg veel lef.En maar
  2 natuurlijk.Makkie toch voor de B.O.A.

 20. @Dirk dus u bent er zeker van dat hier drugs gedeald word ? Echter klinkt het alsof u alleen maar voor oordelen heeft over ons “jongeren”. Hierbij nodig ik u persoonlijk uit om even langs te komen en over uw frustratie te praten misschien levert het iets op !?

 21. Hangjongeren zijn pubers geen criminelen kom op volwassenen die alle zogenaamde weloverwogen reacties plaatsen hier

 22. Jullie kunne je wel allemaal tegen mij keren ik zeg alleen dat mijn mensen er rekening mee houden, ik ben niet de enigste die er staat, tuurlijk zitten er mensen tussen die minder rekening er mee houden ik kom daar savonds al niet meer omdat mensen er last van hebben, er is nog nooit 1 agent geweest (toen ik er was) ik bedoel niks slechts ofzo maar misschien is het een idee om met de gemeente in gesprek te gaan en naar een oplossing te zoeken die voor beiden partyen een oplossing bieden

 23. @Pieter
  ”Hangjongeren” , het woord alleen al 🤨 !
  Toen wij jong waren ondernamen we iets in onze vrije tijd maar nu duwen blijkbaar velen liever hun neus in het bakmeel .
  Ik ken veel jongeren en velen hebben het antwoord al klaar ”ik ben zo moe” , ”heb ik geen zin in hoor” , ”er is hier niets te doen” enz. enz. , maar eigen initiatief tonen , ho maar .

 24. Hoe weet je dat, Piet? Waar komt die informatie vandaan? Zijn er mensen voor opgepakt? Was het in het nieuws? Heb je er zelf wat gekocht (of verkocht)? Zo niet, hou dan op met het criminaliseren van luidruchtige pubers.

 25. Is bij de parkeerplaats van de Waterbus niet anders. Drugs, wapens en geluidsoverlast!!

 26. Stel ouwe zijkers, zoek eens een oplossing i.p.v. dat ouwe overspannen hart te luchten
  Pik eens iets meer van de jeugd, jullie zijn ook niet geboren op je 40e.
  Hoe kun je ook overlast hebben van drugs handel, ze staan er niet te roepen met een megafoon neem ik aan?
  Welke drugs wordt er gehandeld? Wiet is legaal toch?

 27. @Jos
  Enkele topics uit nieuwsitems over Alblasserdam ;
  *Burgemeester sluit woning Maasstraat in Alblasserdam om drugshandel . . .
  *Politie houdt zes mannen aan voor drugshandel in Alblasserdam . . . .
  *Deze week moest de man voorkomen voor het bezit van de drugs. . . .
  *Een 31-jarige drugsdealer uit Alblasserdam . . . .
  *8 mrt. 2019 – Cameratoezicht Weimarstraat vanwege vechtpartijen, straatraces en drugsgebruik . . .
  *12 feb. 2016 – Zo vertelde hij al jarenlang actief te zijn in het verhandelen van drugs . . . .

  Maar er is geen drugsoverlast/gebruik in het dorp , wake up kid ! !

 28. Zucht wat woont er toch een tuig en gajes in dat Damdorp! Hopelijk waait het niet over naar het heerlijke paradijselijke OUD- ALBLAS!

 29. @ Dirk , ik loop er gerust nog in me eentje heen hoor, waar moet je bang voor zijn als je gewoon kont praten met ze?

  Kom je met een groep buurt bewoners dan kom je ook naar de jongeren dreigend over, en dat is nou pesies wat je niet wil.
  Een normaal gesprek en het inlevingsvermogen aanwakkeren is wat de bedoeling is. En aan Panda te lezen is dat inlevingsvermogen er ook al DEELS.

  Wij stonden laatst op een parkeerplaats met de camper te overnachten, stonden er ook 2 wagens met nota bene Marokkanen o.i.d. in met de muziek keihard aan om 3u ‘s nachts, gewoon even erheen gelopen, en gevraagd of het zachter kon, geen enkel probleem.

  Dus als men er nu eens zo heen gaat, normaal een gesprekje aangaat is er niks geen probleem. Mochten de buurt bewoners dit niet zelf willen doen ondanks dat jullie hier nu door 1 van de jongeren voor uitgenodigd worden.., maak een lijstje, stuur t door naar Peter Stam , die kan het naar mij sturen en probleem opgelost!

 30. Ik hoor heel vaak dat de jeugd overlast veroorzaakt . Er wordt herrie gemaakt , muziek gedraaid , er blijft afval achter , enz. enz. Maar wat deden wij toen we jong waren ? Precies !! Exact hetzelfde .Alleen hadden geen auto . Maar wat is de oplossing ? Is er een plek ( zaal/gebouwtje ) waar deze jongeren ( bijv. tussen de 14 en 20 ) heen kunnen ? Nee dus . Dus gaan ze zelf een plek zoeken .
  I.p.v. te mopperen op deze gasten spreek de gemeente hier eens op aan . Laten zij hier een oplossing voor bedenken .

 31. @Jules, wat deed de jeugd in de jaren zestig op de Dam, voor de huidige begrippen waren dat ook allemaal hangjongeren. Scheurden ook met hun Pug maxi met veel geluidsoverlast en opgevoerde brommer door het dorp. Elke jeugd vroeger of nu moeten hun wilde haren kwijt om volwassen te worden. Gewoon fatsoenlijk aanspreken op hun gedag wat overlast veroorzaakt, mij ervaring is dat dat in 95 van de 100 gevallen helpt. Elkaar de grond in schrijven lost niets op, zeker niet het probleem van geluidsoverlast.

 32. @ Jan Wijninga: Helemaal mee eens. Haal die asfaltweg eruit en vergroot de ligweide weer. Je kunt zien dat dit ontworpen is door mensen die er nooit kwamen, 95% van de bezoekers lag op het gras. Ik kom er al jaren bijna niet meer, al sinds dat eerste pad wat er doorheen gelegd is. Overigens is die betonnen rand ook niet fijn, wordt warm en je zit er niet lekker tegenaan als je toch een stukje op het zand wil liggen. Al dat geld wat hier vergooid is hadden ze beter aan een boa uit kunnen geven. Bekeuringen uit delen voor overlast en mensen die afval laten liggen. Dan was iedereen blij geweest.

  En voor de overlast op de parkeerplaats, inderdaad een samenscholingsverbod en daar een aantal keer op controleren. Als ze een auto hebben kunnen ze ook naar een grotere plaats met meer vertier in de avond als ze zich vervelen.

 33. @Sally. Wapens? Ik woon hier nu drie jaar en ik ben nog nooit overhoop geschoten hoor. Het is het Wilde Westen hier niet. Je kunt ook overdrijven.

 34. Eventuele jeugd: Drugsdealen gebeurd bij de parkeerplaats.Het zijn ouderen die
  dat doen.En wat de jeugd betreft.Er is inderdaad,in vergelijking met mijn jeugd,
  geen ruk meer te doen in Alblasserdam.

 35. Houd de humor erin. Zolang men nog (ook om zichzelf) kan lachen, is de strijd nooit verloren.

 36. Altijd al een punt geweest.
  Halverwege jaren 90 ook een aantal jaren daar gewoond. Met regelmaat de geschetste situaties mee gemaakt. Geen fijne omgeving voor als je er woont. Is en wordt helaas niets concreets mee gedaan. Zou veel beter gehandhaafd moeten worden. En ‘s nachts gewoon helemaal afsluiten. Dovemansoren….

 37. @Kaat_Mossel
  Klopt , en hoe is het afgelopen met de overlast daar , . . . . . . juist ja !
  Daarbij ”Gewoon fatsoenlijk aanspreken op hun gedag wat overlast veroorzaakt,. . . ” !
  En je wil de jeugd van toen vergelijken met die van nu , ik vraag me af waar je de laatste jaren bent geweest , niet op deze wereld in ieder geval .

 38. @Jules, midden in het centrum van Alblasserdam. De jeugd van de jaren zestig, langharig tuig, te lui om te werken, blowen zich gek, groeien voor galg en rad op, deugen nergens voor. Zo dacht menig volwassenen over de toenmalige jeugd, Maar mening volwassene van heden wil dat maar wat graag vergeten. Vertel mij niet wat voor overlast de jeugd kan geven in het centrum, terwijl ik midden in het centrum woon.

 39. @panda
  @eventuele jeugd

  Kijk jullie snappen het, mensen moeten niet gaan zeuren over ons maar gewoon met ons komen praten (nadruk op gewoon, al scheldend en boos aankomen heeft geen zin).

  @Lucky2 @Albl @Dirk

  Valt er iets op mijn taal aan te merken? Volgens mij niet. Gaarne wil ik u verzoeken om te stoppen met het plaatsen van zogenoemde “haatcomments”. Dank u voor uw begrip.

 40. Jules: Ik ben opgegroeid in de hippietijd en kwam veel in de Tjalk.Wij sloopten
  niks en maakten niet zo,n rotzooi.Galg en rad opgegroeid is onzin.Met veel mensen
  uit die tijd heb ik nog er veel contact.B.v.45 jaar nog steeds mijn beste vriend
  is prof-hoogleraar.Een vriendin verpleegkundige.Een vriend leraar Nederlands
  met universitaire opleiding.Zo zijn er wel meer.Wij hadden ook lang haar.
  Maar tuig slaat nergens op Kaat Mossel.

 41. Als ik zo die foto zie is dat wel een mooi plekje om wat riante huizen te bouwen.
  Nog even die aggenebes flats daarooo plat en dan heb je twee vliegen in één klap 🙂

 42. Klopt helemaal @dirk .
  Wij hadden vroeger ook meer watts op de hoedenplank dan PK’s en kreeg je veelal de opmerking ”1000 watt op de hoedenplank en 50 PK onder de motorkap” .
  Vroeger waren we ook baldadig maar mocht er tijdens zo’n baldadige bui iets sneuvelen kon je er veelal vanuit gaan dat dit niet expres gebeurde en dat is tegenwoordig wel anders en . . . . . we hadden de ballen als er iets gesneuveld was er voor uit te komen .

 43. Het is niet verboden om op straat rond te hangen. Maar overlast veroorzaken is wel strafbaar.

 44. Jules: We hadden ook meer verantwoordelijkheidsgevoel.Mochten we wat stoms gedaan
  hebben,betaalde we ervoor.Ik heb eens met mijn zatte kop,was 18,bij een vriend
  thuis het nieuwe tapijt onder gekotst.Maar dit stuk werkschuw tuig werkte zich
  kapot dus had geld zat.Door een professionele firma laten reinigen.Dat bedoel ik
  met deze tijd en de z.g.n.hippies.I,ve seen all good people [Yes].

 45. @dirk, niet ik zeg dat we tuig waren maar door menig volwassene werden we wel zo weggezet.

 46. Kaat Mossel: Je praat over we.Ik wil heel graag weten hoe oud u of je bent.
  Anders,als je mijn leeftijd niet heb,kan je daar geen mening over geven.En
  domme vooroordelen zullen helaas altijd blijven.Mee eens.

 47. @dirk, ben zeer waarschijnlijk van dezelfde leeftijd als u. Mijn vriendengroep en ik mochten absoluut niet van onze ouders naar de Tjalk (het schip in de haven naast de sluis), dat werd door hun gezien als Sodom en Gormorra. Er werd volgens de volwassenen onzedig gedrag gebezigd en geblowd. Ook mochten we niet op de Dam rondhangen, ondanks dat we dat wel deden. Dat de ouders van toen dat zo zagen wil nog steeds niet zeggen dat ik het daar mee eens was en dat het daadwerkelijk zo was. Ook ik kwam af en toe in de Tjalk omdat er bands speelden. Niets wat ik hier geschreven heb zegt dat het van de generatie van toen geen vooroordelen waren, net zo goed als dat er nu vooroordelen zijn over de huidige jeugd, waarvan voor zeker het over grote merendeel niets mis mee is.

 48. Kaat Mossel: Klopt.Ik wilde alleen maar aangeven dat wij geen tuig waren en de
  meeste goed zijn terecht gekomen.Op het schip de tjalk werden vroeger s,woendags
  leuke dingen georganiseerd.Aan het stek.Weet je dat nog?

 49. @dirk@Kaat : de schokkendste gebeurtenis rondom de Tjalk was de fietstocht van wijlen Jan Dekker door het dorp…..in z’n nakie welteverstaan haha

 50. Hans: Hahaha,dat weet ik nog.Met een joint ik zijn kop uiteraard.Ik mis hem wel.

 51. Jules kan mensen niet eens fatsoenlijk aanspreken in deze discussie (“kid”, standaard denegrerende benaming in online discussies. En ik ben 41), dus ik betwijfel hoe netjes hij in z’n jeugd daadwerkelijk was. En die 1000 watt op de hoedenplank was natuurlijk alleen om naar te kijken.

  Dito voor dirk die heel fatsoenlijk alles betaalde wat hij kapot maakte of onderkotste, maar ondertussen de open uitnodiging van meerdere jongeren hier tot een normaal gesprek afslaat op basis van vooroordelen.

  Met twee maten meten noemen ze dat.

 52. O , sorry @Jos , je reacties hebben namelijk wel de inhoud en/of beredenering van een kind , zodoende .
  Mijn fout , ik kan niet ruiken dat je ”al” 41 bent.

 53. Jos: Wat zal ik wijzer worden om in gesprek te gaan met een paar pubers.Van mij mag je gaan.Ik zal de laatste zijn die je tegen zal houden.Ik wens je veel succes.Jules en ik horen graag hoe vruchtbaar het gesprek
  geweest is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *