Uitslaande schuurbrand in Alblasserdam; vermoedelijk brandstichting

ALBLASSERDAM – In de Zwanebloem in Alblasserdam heeft in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 mei 2019 een uitslaande brand gewoed in een schuur. De brand ontstond rond 04.00 uur. Bij aankomst van de brandweer stond de schuur in lichterlaaie. Rond 04.30 uur was de brand onder controle. De eigenaar van de schuur is ervan overtuigd dat er sprake is van brandstichting. Ook de hulpdiensten denken aan brandstichting.

Bij de brand gingen twee kliko’s in vlammen op. Verder zijn de schuur, inboedel, fietsen, een parasol en kinderspeelgoed zwaarbeschadigd geraakt.

Nadat de brand was geblust, kwam er een extra brandweervoertuig ter plaatse met daarin nieuwe bluspakken. De vieze pakken werden ter plekke ingewisseld voor schone pakken.

Tips?
Mensen die meer informatie hebben over het ontstaan van de brand, kunnen met hun informatie terecht bij de politie via het nummer 0900-8844. Anoniem tips doorgeven kan via 0800-7000.

Foto’s: Reinout Timmer.

3 reacties

  1. Je moet toch een behoorlijke idioot zijn om zo’n schuur tegen een huis aan in de fik te steken! Aan de schandpaal en rotte eieren en tomaten gooien als de daders gepakt worden! Daarna pek en veren en op de platte kar door damdorp rijden. Werkt afschrikwekkend tegen andere idioten die dit soort dingen leuk vinden of van plan zijn.

  2. @Jip de Pip
    Het moet niet gekker worden dat ik het helemaal met jou eens ben , te gek voor woorden om brand te stichten tegen een huis aan !

  3. Wat middeleeuwse gedachte Jip.Maar wel met je eens .Mochten ze die gasten pakken
    of erachter komen wie dat heeft gedaan.Gewoon eigen rechter spelen.Ze krijgen
    toch weer een taakstraf[je] van een week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *