Advertorial
ALBLASSERDAM – Bezoekers van winkelcentrum Makado in Alblasserdam krijgen tot en met zaterdag 11 mei 2019, bij aankoop van een dienst of product van de winkeliers in het Makado, een voucher. Deze kan ingevuld worden en op de bon kan ingevuld worden wie met Moederdag een extra cadeau verdient. Vanuit het Makado worden zes cadeaus beschikbaar gesteld en de zes winnaars worden op Moederdag, zondag 12 mei, verrast met een cadeau.

De voucher kan, nadat deze is ingevuld, gedeponeerd worden in de kartonnen brievenbus in het winkelcentrum. De brievenbus staat bij de hoofdingang in de middencirkel en bij het bankje bij Smit Juwelier. De bakken worden zaterdag 11 mei om 17.00 geleegd. Iedereen mag zoveel bonnen inleveren als hij of zij wil.

Poppenkleding maken
Op vrijdag 10 mei van 14.00 tot 18.00 kunnen de kinderen met hun favoriete pop of knuffel terecht bij de handwerkdames van Jeugdland Alblasserdam. Ieder jaar kunnen de kinderen tijdens Jeugdland hele leuke dingen maken met stof. Deze zaal is altijd gevuld met jongens en meisjes die wat moois maken. Deze middag zijn ze te vinden in het MAKADO winkelcentrum ter hoogte van de Delifrance op poppen- en knuffelkleding op maat te maken.

Poppendokter
Op zaterdag 11 mei van 10.00 tot 14.00 is er in het Makado een poppendokter. Bijna elk kind heeft een zogenaamde geboorteknuffel of een lievelingspop. Deze pluche kindervrienden maken meestal van alles mee in de fantasie van de kleine ‘baasjes’. De knuffels zijn ook wel eens misselijk, hebben ook spierpijn en ook zij hebben wel eens een schaafwondje van het vallen op de grond. Aan Poppendokter MC de taak om deze onwenselijkheden de wereld uit te helpen.

Bart Juwett, ook bekend als buikspreker, gekleed in dokterskleding en met medische rekwisieten praat met de “patiënten” en laat ze zelf hun kwaaltjes uitleggen.  Met zijn grote verbandtrommel vol met pleisters, verband en medicijnen heeft hij al héél wat poppen beter gemaakt. Niet alleen zijn recepten en adviezen zijn van belang, maar de kinderen waarderen ook het luisterend dokters oor op zichzelf. Hij zal de knuffels overigens nooit en te nimmer pijn doen. Ook kleine echte reparaties kunnen door Bart worden gedaan.

Verder is op zaterdag 11 mei de modelbouwvereniging Alblasserdam aanwezig buiten het MAKADO en om 14.00 is de uitreiking van de Koningsdagkleurplatenwedstrijd.