Merconterrein in Alblasserdam omgetoverd tot festivalterrein (filmpje)

Advertorial
ALBLASSERDAM – Afgelopen maandag is de organisatie van het Lammetjeswiel Festival gestart met de opbouw van het festivalterrein. Wie vanaf de West-Kinderdijk in Alblasserdam  komt aanrijden kan er niet omheen: het Lammetjeswiel Festival komt er aan. Want onder het genot van een heerlijke lentezon en frisse lentebui is er inmiddels ontzettend veel werk verzet en wordt duidelijk hoe het festivalterrein eruit komt te zien. Vrolijk gekleurde tenttoppen, bouwhekken, productie units, grote aggregaten en ga zo maar door. En dat alles te midden van een uniek decor: het Mercon Kloosterrein.

“We merken dat Alblasserdam enthousiast wordt van de opbouw van het festivalterrein, want de kaartverkoop gaat nu echt super” aldus organisator Dennis Dekker. “Ik denk dat Alblasserdam nu ziet dat we het serieus aanpakken en echt ons uiterste best doen om Alblasserdam een gaaf evenement te bezorgen. We kregen zelfs foto’s van een voorbijvarende schipper doorgestuurd die het er fantastisch uit vond zien.”

VRIJDAG
Op vrijdagavond 10 mei kan worden genoten van de beste internationale tribute-bands. En zijn er op stage 2 optredens van regionale bands uit de Drechtsteden.

Vrijdag 10 mei 2019
Terrein open 19.00 tot 01.00 uur

Main stage
19:30 uur – Coldplay
20:55 uur – U2
22:20 uur – Queen
24:00 uur – Muse

Podium 2
19:30 uur – Exoplaneteers
20:45 uur – Here Today
22:00 uur – No Sign of Harry Peat
23:15 uur – The Great Hurricane Escape

ZATERDAG
Op zaterdag 11 mei zijn er maar liefst 4 stages open! Terrein open 14.00 – 00.00 uur.  Met Dj’s: Nakatomi, Dj Rob & Mc Joe, Feest DJ Bas, Lucien Foort, DJ Mark van Dale, Critical Mass en nog meer dan 30 andere artiesten! Kijk voor de volledige time table op de website.

TICKETS:
Voor beide avonden zijn nog tickets te koop. Voor de late beslissers is er ook nog beperkt deurverkoop, maar wacht niet te lang!

Informatie en tickets:
www.lammetjeswielfestival.nl/tickets

Of koop je kaarten in de winkel:
. Landvast, Alblasserdam
. Primera Alblasserdam
. Primera Nieuw-Lekkerland
. Baker & Baker, de Meent in Papendrecht

47 reacties

 1. ziet er top uit heel gezellig goed georganiseerd wens voor diegene die erheen gaan heel veel plezier maar laten we eerlijk zijn dit had toch zo niet in het lammetjeswiel gehouden kunnen worden.

 2. Lammetjes wiel feest.
  Amateurs.
  Wij gaven zelf iligale echte lammetjes wiel feesten tot in de vroege uurtjes met kampvuur en muziek een tippieol op het eilandje.
  Dat was niet zo commercieel als nu.
  Dat moet je eens organiseren.
  En vergeet niet het iligale oud en nieuw feest in het kraakpand in de oude drentse buurt.

  Laterzz

 3. Ik vind het niet fantastisch!
  Wat moet ik met die herrie?
  En al die gasten op de dijk met een flinke slok op!
  Ergensterkte gaan logeren durf ik niet,je weet nooit wat ze gaan slopen!
  Hoop dat het gaat stortregenen!!!

 4. @Dijk bewoner
  Klagen klagen en nog eens klagen , je moet niet zo zeuren .
  Bij jou gebeurt het maar eenmalig , kan je nagaan wat de bewoners ieder weekend mee moeten maken die rondom de uitgaansgelegenheden in het dorp wonen .
  Je bent wel de laatste die mag klagen .

 5. Over slok op gesproken; Ergensterkte lijkt mij ook dronkemanspraat…

 6. @Dijkbewoner. Nou, weer een typisch voorbeeld van iemand die beter op een hutje op de Mokerhei kan wonen. Wat een enorme zure zeurkeutel. Ik hoop dat je voor de rest van je miezerige leven mag verzuren in zelfbeklag. Heb oprecht een hekel aan mensen die anderen niks gunnen.😡

 7. Wens iedereen veel plezier die naar dit festival gaan!En Dijkbewoner,misschien oordopjes in doen! Azijnzeiker!

 8. Veel zeurderige en trieste mensen meegemaakt in mijn leven.Dijk bewoner verdiend
  hier een 10.Wat een zielig figuur en sluit me bij W aan.Gun een ander ook wat.

 9. Toch is dijkbewoner wel te begrijpen. Jarenlang waren er vergelijkbare feesten in De klok in Kinderdijk. Na afloop vonden de feestgangers het leuk om plantenbakken over de dijk te gooien, autospiegels af te trappen en andere persoonlijke eigendommen te beschadigen. Toen De Zwerver 40 jaar bestond vorig jaar was er ook zo’n feest en de voorspellingen kwamen uit: een grote bende na afloop.
  Dan is het toch te begrijpen dat mensen hun bezorgdheid uiten als er nu zo’n feest langs de dijk wordt gehouden met 3000 bezoekers… Wij moeten rekening houden met de feestgangers. Maar andersom mag je toch ook wel wat verwachten? Of je nou na afloop beneveld ben of niet.
  Of zie ik iets over het hoofd?

 10. @Dijk bewoner : ik sluit me van harte aan bij de andere reageerders…en dan in het kwadraat. Wat een miezerig en saai leven moet U hebben zeg. Ergensterkte ??? Ik hoop dat bij U de riolering het begeeft of een waterleiding springt !

 11. Super dat er weer iemand opstaat om wat leuks te organiseren in het Alblasserdorp.

  Dennis succes! Topper!

 12. Spijker ? Pfff wat gehoord en nooit zeker geweest .kan geen spijker 2019 .wel 1 maar is al jaren dood.

 13. Ik sluit me volledig bij Dijk bewoner aan. Dit hoort niet in ons dorp. Ga dit in de omliggende steden organiseren.

 14. Wat een lelijke reacties naar dijkbewoner.
  Waarom mag hij niet zeggen wat hij er van vind?
  Triest hoor.
  We gaan hem gewoon eind van het weekend vragen of alles heel gebleven is.
  En als dat niet zo is gaan de gasten die nou zo,n grote bekendheid hebben helpen repareren of oplossen.
  Idee?

 15. Ik was erbij bij het optreden van de coverbands en moet zeggen… Het was super georganiseerd. Er hing een gemoedelijke sfeer tijdens de optredens, er was toezicht en het weer was top. Na een heftige periode voor mij was het gewoon heerlijk om te genieten van goede muziek.

 16. @peters : Dus U vindt het normaal wat Dijk bewoner de festivalgangers toewenst ? Dat zegt nog meer over U dan over Dijk bewoner zelf.

 17. @Hans; Helemaal mee eens! Overigens een top avond gehad. Goede sfeer, strak georganiseerd en zeker voir herhaling vatbaar. Dank aan de organisatie!

 18. Wat een verschrikkelijke herrie en slechte muziek!ik begrijp nu goed waarom het niet uitverkocht is.
  Prima dat er een feest wordt georganiseerd maar moet het halve dorp hier overlast van ondervinden?
  Vind het een schande voor ons dorp!

 19. @Naomi. Welkom in het leger van de zeurkousen. Eerlijk gezegd zegt dat meer over jou als persoon dan over de organisatie. Moet alles maar om jou draaien? Heb je nooit geleerd een ander iets te gunnen? Het leven is geven en nemen…. En er zijn zoiets als oordopjes als het je stoort. Ik heb trouwens niets gehoord van geluidsoverlast in het dorp zelf afgelopen zaterdag, dus overdrijven is ook een vak.

 20. Was een super feest.
  Strak georganiseerd en een visite kaartje voor ons dorp.
  Dat Naomi het slechte muziek en herrie vind ligt waarschijnlijk aan haar muzieksmaak, niet erg niet iedereen heeft gelukkig de zelfde smaak.
  Maar dit feest is zeker geen schande voor ons dorp.
  Hier is menig gemeente jaloers op, en terecht
  Hopelijk volgend jaar weer zo’n feestje

 21. nee dan wat anders,dat half alblasserdam wordt afgesloten omdat er een wordt begraven,is erg daar hoor je niemand over,dat je je auto niet kwijt kunt( ze komen echt niet lopend) iserg en een verkeersregelaar op zondag wie bedenkt dit dat kan allemaal hier.maar een feest op een leeg terrein o nee toch ga dan niet op de dijk wonwn maar in australie daar is rust

 22. Beste Naomi, ieder zijn eigen smaak wat betreft de muziek. Maar om nou zo te overdrijven dat het halve dorp er last van heeft? Kom op zeg; het halve dorp verder kon je de muziek niet of nauwelijks horen. Het was zeker geen schande geweest als de muziek in jouw straatje paste??

 23. Er wordt eindelijk weer wat leuks georganiseerd, en iedereen loopt maar te zeiken
  Er is zelfs gedacht aan de oude garde. De hele vrijdag stond daar in het teken van!
  Maargoed mensen moeten altijd wat te klagen hebben, als je echt zo’n last van hebt gehad zet je volgende keer je klassieke muziek maar een tandje harder.
  Kortom
  Super goed georganiseerd festival en leuke line-ups!

 24. Naomi: Denk niet dat er ook maar iemand zit te wachten op Ellie en Rikkert.

 25. Haha wat een zure mensen in Alblasserdam zeg. Niet allemaal gelukkig.
  Het was perfect geregeld allemaal. Nogmaals alle hulde voor Dennis en zijn team. Het was gezellig en zeker voor herhaling vatbaar.

  Volgend jaar weer? 🙂

 26. @Naomi
  Het hele dorp heeft ”iedere” zondag last van herrie , veroorzaakt door kerkklokken maar horen we daar iemand over klagen?
  Stop a.u.b. met dat zoeken en geneuzel naar overlast.
  Zoals @S al schreef , wordt er eindelijk iets leuks georganiseerd zijn er altijd weer van die figuren die maar één hobby of levensdoel hebben , ”zeiken en/of zeuren” !

  Ik zit nog te wachten op een reactie van @Dijk bewoner welke overlast hij heeft ondervonden van de feestavond , uitgezonderd het geluidsniveau dan .

 27. @dirk
  Ellie en Rikkert geven binnenkort een 24 uurs concert , ga jij daar niet naar toe dan ? ? 😉 🤣.

 28. Ach Dirkie, kom op en geef het maar toe. Ik denk dat E & R best in je straatje passen qua genre whahaha.

 29. Hans: Oke,maar moet eerlijk toegeven dat het toch iets te heavy voor me is.[-:

 30. @Dijk bewoner
  Kom op , wees eens een vent en geef antwoord op mijn vraag !

 31. Jules: Iedereen vond het waanzinnig leuk en een hele gemoedelijke [hippie]sfeer.
  Dus niks te zeiken van Dijk bewoner.

 32. Ik woon in de buurt en had geen last van overlast. Oh wacht.. komt misschien omdat ik er bij was! Woehoe!
  Het is dè oplossing. En een aanrader. Wat was het goed geregeld allemaal!! Echt twee top avonden gehad. Heel gemoedelijke sfeer. Veel security, duidelijk alles onder controle. Geweldige bands en sfeer makende dj’s. Complimenten!

 33. Als je een beetje ballen heb @dirk plaats je gewoon een reactie met ”sorry mensen , ik heb me goed vergist en neem mijn uitspraken terug ”!
  Zullen we wel nooit beleven denk ik en zegt meer over @Dijk bewoner dan de bezoekers .

 34. Jules: Hij vind het erg jammer dat er niks gebeurd is.Dan had hij kunnen zeggen
  zie je wel.Nu gaat hij verder met de geraniums water geven.ZUCHT.

 35. @dirk , vlak bij @Jip in O-A schijnt er nog plek te zijn , kunnen ze samen piepen over van alles en nog wat.
  Maar goed , op naar de volgende topic waar dit soort figuren hun gal willen spuien.

 36. Kunnen we ze daar toch belachelijk maken.Laat maar ook Jules,doen ze zelf wel.

 37. @Dijk bewoner : woont U misschien in een wit huisje tegenover het Mercon-terrein met een maf spandoek aan de gevel ?

 38. Hans: Wat staat op dat spandoek? Wie kan mij van een ziekelijke,zeurderige karakter
  afhelpen.

 39. @Dirk : iets over Je Zus of zo. Maar weet natuurlijk niet of dit “Dijk bewoner” is, er wonen heel veel mensen langs de dijk. Dat het anders kan heb ik ook gezien. Een bewoonster van de dijk t.h.v. het Kattewiel ging zaterdag heel attent een bakkie koffie brengen bij een verkeersregelaar. Dat doe je waarschijnlijk niet als je tegen het festival bent/was.

 40. Eén ding is zeker , van @Dijk bewoner horen of zien we niet meer.
  Wel muiken , piepen en zeuren vooraf maar als er dan niets is gebeurd kruipen ze zéééér zwijgzaam achter de geraniums .
  Je kan alleen maar medelijden hebben met dit soort persoontjes , NOT !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *