11 woonwagengezinnen verhuizen naar nieuwe locatie in Alblasserdam

ALBLASSERDAM – Vanaf maandagavond 13 mei, dinsdagavond 14 mei en woensdagavond 15 mei 2019, tussen 22.00 en 3.00 uur (avond/nacht) worden de woonwagens van de Staalindustrieweg in Alblasserdam verplaatst naar de nieuwe locatie aan de Vlietbaan in Alblasserdam (nabij sportpark Souburgh). “Veertig jaar geleden werd duidelijk dat de woonwagenbewoners aan de Staalindustrieweg niet op het bedrijfsterrein konden blijven wonen, vanwege de milieubelasting en het verkeer,” vertelt wethouder Dorien Zandvliet.

Zandvliet vervolgt: “In 2012 is door de gemeenteraad definitief de opdracht gegeven om een nieuwe woonlocatie te onderzoeken voor de 16 gezinnen, vanuit welzijnsoverweging van de bewoners. Vele plannen, gesprekken, commissie- en raadsvergaderingen later werd op 28 september 2016 de eerste paal geslagen voor de vijf woonwagenwoningen aan de Poldersemolenweg en in mei 2017 zijn deze opgeleverd. Op 6 juni 2018 ging de eerste heipaal de grond in voor de aanleg van elf standplaatsen aan de Vlietbaan. Hiermee komt voor alle partijen een einde aan de onzekerheid en breekt een nieuw hoofdstuk aan voor de bewoners van de Staalindustrieweg. Ik dank hiervoor ook de raad, die in 2012 de knoop heeft doorgehakt en constructief heeft meegewerkt.”

Tijdelijke verkeersmaatregelen
Een gespecialiseerd vervoerder verplaatst de woonwagens onder begeleiding van de gemeente. Om het verplaatsen mogelijk te maken, moeten veel verkeersmaatregelen getroffen worden. Het vervoer gaat deels over het terrein van Sportpark Souburgh. Vanaf de Edisonweg komt via het sportpark een doorsteek naar de Vlietbaan. Hierdoor hoeft het transport niet over de Poldersemolenweg en de Vinkenpolderweg. Het sportpark blijft bereikbaar. Komende weken worden de maatregelen gefaseerd uitgevoerd. Tijdens de verplaatsing is er een omleidingsroute. De gemeente verwacht dat de overlast beperkt is. Voor de direct omwonenden, de sportverenigingen op sportpark Souburgh, de woonwagenbewoners en de raadsleden was op maandagavond 6 mei een informatiebijeenkomst over onder andere de route en de verkeersmaatregelen.

Bedrijfsterrein heringericht
De mogelijkheden om de huidige bedrijven te herhuisvesten aan de Staalindustrieweg worden op dit moment uitgewerkt. Het bedrijfsterrein wordt in zijn totaliteit heringericht.

34 reacties

 1. Ik zie woonwagens, een berg auto’s maar ook huizen die in het Gooi niet zouden misstaan. Worden die ook verplaatst en zoja, hoe gaat men dat doen ?

 2. Hans het zijn woonWAGENS,ze rijden er zo naar toe!!!
  het mag alles kosten!!!

 3. In Alblasserdam koop je een huis van een Miljoen en kijk je uit op een camper plaats en woonwagens.

 4. Aaaah, dus daarom mag de 4e poot van de Wensveenrotonde niet open.

 5. Waarom kunnen deze werkzaamheden niet gewoon overdag gebeuren? Ik lees dat het tussen 22.00 uur en 03.00 uur ‘s nachts is. De kinderen van de bewoners willen toch ook slapen? Of krijgen de bewoners een hotelkamer aangeboden?

 6. Ik lees 16 gezinnen, volgens mij zijn er dan wel verschillende illegaal neergestreken. Wie helpt mij uit de droom. Wie gaat de vervuiling daar betalen?
  Flink dreigen in Alblasserdam en je krijgt alles voor elkaar. Rapport van het geheel blijft geheim. Transparant?

 7. Dacht het niet Van Hogendorp.Wel krijgen ze nieuwe buren aangeboden.
  Maar of ze daar blij mee zijn betwijfel ik.

 8. Nou ben benieuwd of de huidige bedrijven dan ook een m2 prijs van circa € 250,- moeten betalen voor het nieuwe bedrijfsterrein.

 9. Vraag me af, of de auto verkoop, dus lekke autoos ook door mag gaan, saneren kost ook tonnen oude locatie, vervuiler betaald….

 10. 40 jaar geleden was het al duidelijk dat het geen bewoonbare plek vanwege milieubelasting en het verkeer… Nou na 40 jaar zitten ze er allemaal nog dus dat is kolder geweest.

  Had ze lekker daar laten zitten in die uithoek waar niemand last van ze kan hebben, dit word problemen tot en met.

  En ze hebben nu toch 40 jaar kunnen sparen en zelf de verhuiskosten kunnen betalen?! Zwart geld hebben ze zat

 11. Jaar hier geeft de gemeente graag geld aan uit. Het zijn net villa’s heeft geen hol meer met een woonwagen te maken! Pipo de clown die woonde in een woonwagen! Betalen ze belastingen, nee die halen we bij de oudere en zieke mensen!

 12. Wat een vreselijke reacties, soms schaam ik me dat ik in Alblasserdam woon.

 13. @Sjaak: dat je onder dezelfde naam gaat reageren is 1 ding maar dat je zulke enorm domme reacties gaat zitten geven gaat wel erg ver. Ik stel voor dat je je naam wijzigt in FakeSjaak. Is ook het kaliber van je reacties. Beetje stemming maken zonder te weten hoe het zit. Hoezo gaat dit problemen geven? Hoezo moet je Alblasserdammers maar in een ongezonde uithoek van ons dorp laten wonen? Hoezo zwart geld? Wat weet jij er eigenlijk van?

 14. @ m62 , wat is er mis mee dat mensen der meningen geven?

  Vreselijke reacties zijn reacties die het verbieden om mensen een eigen mening te laten hebben!

  Ze wonen daar nu eenmaal voor zo goed als niks, deel woont nu voor een habbekrats in de nieuw gebouwde huizen, de rest krijgt nu een super plek onderheid en al.
  Het lijken wel een stel vluchtelingen die alles voorgeschoteld krijgen, alles in de schoot geworpen krojgen.. zo zou IK dus niet willen leven en me schamen!

 15. @ Sjaak , helaas voor jou heb ik deze naam al even wat langer maar goed. Uit onderstaande zal blijken dat je opmerking over “stemming maken terwijl ik er zogenaamd niks van weet” totaal nergens op slaat.

  Waarom dit problemen gaat geven? Niemand (behalve de kampers zelf) moet wat van kampers hebben, zijn er prachtige huizen gebouwd en komt er een kamp in je achtertuin. Dat is geen waarde vermeerdering.
  Nog dichter bij de voetbal, dus er kan nog meer drank in (wat inhoud dat ze nog vervelender worden dan normaal) en rollend maar huis.

  Wat ik ervan weet?!

  De ‘ouderlingen’ daar hebben er zélf voor gekozen daar hun ‘wagens’ neer te zetten en uit te bouwen tot huizen met een zwenkwiel eronder..(ook deels van belasting en verzekeringsgeld ja)
  Als het zogenaamd zo ongezond zou zijn geweest moet elke bewoner daar z’n ogen uit z’n kop schamen, een normaal mens gaat niet wonen waar je gezondheid (en die van je kinderen) in gevaar is en zoekt zélf een beter alternatief.

  Hoezo zwart geld?! Heb je ooit je neus wel eens gebruikt in de buurt van het kamp? Kan mij een hoop vertellen maar wiet is nog steeds een handel van zwart geld.

  Met een handeltje van auto’s van een paar honderd kan natuurlijk geen dikke Mercedes gereden worden.

  Helaas voor jou weet ik er meer van dan je denkt, net als het gros van het dorp maar durf niemand z’n bek er over open te trekken, jullie hebben de politie zelfs al zover dat ze niet meer durven te komen.

  Dus als jij je naam nou eens veranderd in opstandige sjaakie weet ook iedereen weer waar die aan toe is

 16. Wat dacht je van Oud Alblas dirk , daar zit nog zo’n garaniumgluurder !

 17. Jules: HAHAHA. De gluurbuur van Rembo en Rembo.Zouden goeie maatjes zijn.

 18. Wat een kritiek weer!Wens de bewoners veel woon plezier op hun nieuwe stek!

 19. Sjaak, gedurfde uitspraak “Ik weet er meer van” Type op zoek eens wiet in. Gek, geen kampers(reizigers) allemaal mensen die jou buren kunnen zijn.

  Ik zie snotneuzen waarvan de jeugdpuistjes niet eens zijn opgedroogd in een auto rijden waarvan een hard werkend burger jaloers op is.

  Misschien moeten wij jou eens op de kop zetten, en kijken wat er voor rottigheid uit jouw broekzak valt.

 20. @Jan: iderdaad Jan, de Sjaak die er zogenaamd meer van weet komt niet verder dan verdachtmakingen, stemming maken en onzinnige teksten. Denk dat er niet zoveel uit zijn broekzak valt als je hem op zijn kop zet. Komt hooguit nog meer ellende uit. Is vaker bij types die zeggen te spreken waar anderen zwijgen.

 21. Wat een vervelende reacties toch weer, ik wens de mensen heel veel geluk en plezier op hun nieuwe stekje.
  Mensen alstublieft, leven en laten leven.

 22. Haha Jan en Sjaak jullie komen zelf van het kamp.
  Hoezo gedurfde uitspraak jongens? Is de waarheid verkondigen zo gevaarlijk dan ofzo?

  Verder zie ik van jullie enkel een enorme berg afgunst omdat er jongeren rond rijden in mooiere/duurdere wagens als jullie hebben. Geen enkel bewijs dat dat met zwart geld betaald is.
  Aandacht afleiden van t kamp en stemming maken…

  Mij ondersteboven houden gaat jullie niet lukken, zelf niet met jullie kamp vrienden

 23. Sjaak, waarheid? Waar heb je heb je het over. Afgunst? Ik praat niet over een Mercedes, dat doe jij. Als je je denigrerend over een bevolkingsgroep uitlaat lees dit onderstaande eens. Kinderen van 18 jaar in een snelle auto? Leveranciers van bepaalde goederen worden goed betaald.

  Sjaak, mogen wij, of kunnen wij jou niet ondersteboven houden.

  Zelf noemen veel woonwagenbewoners zich liever reizigers, waarbij ze op hun beurt de term burgers gebruiken voor Nederlanders die in gewone huizen wonen. De benaming kampers wordt als discriminerend ervaren.

  Soms wordt gedacht dat woonwagenbewoners (afstammelingen van) zigeuners (Roma en Sinti) zijn. Dit is onjuist. Woonwagenbewoners zijn meestal van Nederlandse oorsprong en stammen voor een gedeelte af van keuterboeren, landarbeiders en turfstekers, die rond 1850 door verscheidene oorzaken (onder andere de mechanisering) niet meer aan de kost kwamen en daarom van plaats naar plaats begonnen te trekken, in de hoop hier en daar wat te kunnen verdienen en eventueel een baan te kunnen krijgen. Dit plaatste hen grotendeels in hetzelfde ‘hokje’ als de zigeuners en grotendeels buiten de samenleving. Typische beroepen van woonwagenbewoners waren of zijn: ketellapper, stoelenmatter, bezembinder, kramer, muzikant, en scharenslijper, en heden ten dage kermisexploitant, oudijzerhandelaar of autohandelaar.

  Sjaak, ik zie jou als een misselijk makend mannetje die zijn hand ophoud en te beroerd is om te werken. Schoppen tegen iedereen die het beter heeft omdat hij/zij ervoor werkt. Nee, ik ben geen kamper(reiziger) ik ben een vakantieganger die geniet van het het leven.

 24. Ja er word zoveel goed betaald, niet alleen wiet of andere drugs heen en weer rijden hoor.

  Jij/jullie praten over jongetjes waarvan de puisten nog niet opgedroogd zijn die in wagens rijden waar jullie jaloers op zijn.. ownee wacht de werkende burger.
  Daar verraad je jezelf al dat je geen hol voor jou geld doet.

  Als jij kamper discriminatie vind is dat je eigen fout en pakkie aan. Caravan klinkt ook zo armoedig, vandaar dat het ineens woonwagens zijn, over een paar jaar moet je het zeker chalets noemen?

  Geen 1 van t kamp hier is ooit messenslijper of 1 van die andere dingen die jij noemt geweest. De laatste jaren hooguit een paar met wat wrakken en een paar kistjes ijzer, maarja daar weet ook iedereen van dat t vol zit met zwart geld

  Denk maar wat je denken wil over mij, zegt genoeg over jezelf. De waarheid heb je toch niet in pacht.

  Owja het ondersteboven houden… je/jullie kunnen het niet, dacht dat dat toch eigenlijk wel duidelijk was. Maar buiten dat mogen jullie het ook niet.

 25. @Jan we weten allemaal dat informatie dat op Wikipedia staat niet altijd op feiten gebaseerd zijn.
  Reizigers….lachuhhhh man, kampers verhuizen veel minder dan de gemiddelde burger.

 26. Lieve gezinnen van het woonwagenkamp, ik ga jullie missen in mijn postwijk. Heel veel geluk op jullie nieuwe stekkie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *