ALBLASSERDAM – De brandweerkorpsen van Alblasserdam en Papendrecht zijn zaterdagavond 4 mei 2019 opgeroepen voor een schoorsteenbrand in de Bilderdijkstraat in Alblasserdam. Rond 23.30 uur zagen mensen buiten dat er vuur uit de schoorsteen spoot. Ook was er rook te zien en te ruiken. De brandweer kwam met spoed ter plaatse met een tankautospuit en een hoogwerker.

De locatie was echter niet bereikbaar met een hoogwerker. Daarom werd ook het hulpverleningsvoertuig van brandweer Papendrecht opgeroepen. Er werden lijnen over het dak gespannen, waarna een brandweerman, gezekerd aan de touwen, naar de schoorsteen klom. Eenmaal boven werd met behulp van een ramoneur de brandende deeltjes uit de schoorsteenpijp losgeslagen. Rond 01.00 uur was de klus geklaard.

De bewoonster, die tijdens het uitbreken van de schoorsteenbrand in huis zat, is ongedeerd gebleven. Ook heeft het huis, voor zover nu bekend, verder geen brandschade opgelopen.